06.07.2010

Helsingin Juhlaviikot tuo jälleen taideteoksia kaupunkitilaan

Helsingin juhlaviikot tuo viisi uutta kaupunkiteosta Taiteiden yöhön 27.8. Kaikki teokset saavat ensi-iltansa Juhlaviikoilla.

Riikka Aresalon Kaupunkikeinut ripustetaan 20.8. alkaen Finlandiapuistoon Töölönlahden rannalle. Keinuissa voi viettää hetken leikkien, leväten tai rentoutuen – kukin oman tyylinsä mukaisesti. Kaikki keinut ovat keinuntavalmiudessa 22.8.-27.8.

Finlandiapuistossa annetaan myös puheenvuoro miehille ja naisille. Sanna Tervisen ja Saana Uosukaisen yhteisöllinen projekti Kolme kirjettä kerää ihmisten kirjeitä kumppaneilleen ja ex-kumppaneilleen. Teos rakentuu puista roikkuvista valaistuista palloista, joiden sisään voi työntää päänsä. Intiimissä tilassa voi kuunnella intiimejä ihmisten kirjeitä – sanoja, jotka sanotaan ääneen ensimmäistä kertaa.

Nestori Syrjälän Kommentti – taiteesta sanottua on Lasipalatsin ja Kiasman välimaastoon sijoittuva ääniteos. Sen dialogi perustuu netin keskustelupalstoilta poimituille ihmisten taidetta käsitteleville ajatuksille ja määritelmille. Ääniteos on kuultavissa 26.-27.8.

Kaisaniemen puiston lippakioskille pystytetään Lippakino, jossa näytetään lyhytelokuvia, animaatioita ja vanhoja klassikoita. Kioskin lippaan ripustetaan valkokangas ja kioskin sisään sijoitetaan projektori äänentoistoineen. Lippakinon toteuttaa Public Side Oy. Lippakino avautuu Taiteiden yönä ja näytökset jatkuvat 31.8. asti.

Jussi TwoSevenin Katutaidenäyttelyn valmistumista voi seurata 20.8. alkaen Taiteilija maalaa Helsinki-aiheisia tauluja Makkaratalon työmaa-aitaan. Katutaidetta ja perinteistä galleriataidetta yhdistävät teokset valmistuvat 27.8. ja ovat esillä 5.9. asti.

Juhlaviikot tukee teosten tuotantoa 1000-3000 eurolla. Ehdotuksia saapui 66 ja hakijoiden joukossa oli niin taiteilijakollektiiveja, yksittäisiä taiteilijoita, suunnittelutoimistoja kuin järjestöjä ja yhdistyksiäkin. Vuoden 2009 hakuun saapui 40 ehdotusta, joista toteutettiin teokset Wet Sounds, Kiss-pusu-pusu, Muualla, Karavaanigalleria, Unet on Kalliossa ja Pahvistan.

Kaupunkikeinut
22.-27.8.
Finlandiapuisto

Kolme kirjettä
27.8. klo 17-03
Finlandiapuisto

Kommentti – taiteesta sanottua
26.-27.8.
Kiasman ja Lasipalatsin välimaasto

Lippakino
27.8. klo 20-02
28.-31.8. klo 20-22
Kaisaniemen puiston lippakioski

Katutaidenäyttely
20.8.-5.9.
Makkaratalon työmaa-aidan Aleksanterinkadun puoleinen pääty

Taiteiden yön koko ohjelmisto julkistetaan 11.8.
Taiteiden yössä Juhlaviikkojen yhteistyökumppanina on Helsingin Sanomat.

Helsingin juhlaviikot 20.8–5.9.2010

Helsinki Festival