07.06.2010

Helsingin juhlaviikot tarjoaa nykytaidetta sadalle ekakertalaiselle

Helsingin juhlaviikot kutsuu sata nykytaiteen ekakertalaista vip-vieraiksi kahteen nykytaidenäyttelyyn 23.8.2010. Isaac Julienin Ten Thousand Waves on esillä Taidehallissa ja Icelandic Love Corporationin Tight Amos Andersonin taidemuseossa.

Juhlaviikot etsii henkilöitä, joille uusin nykytaide on jäänyt vieraaksi tai tuntemattomaksi. Ekakertalaiseksi voi ilmoittaa joko itsensä tai ystävänsä, jonka uskoo kaipaavan uudenlaista kulttuurielämystä. Hakea voi Juhlaviikkojen Internet-sivujen lomakkeella tai postikortilla. Haku alkaa heti ja päättyy 13.6. Sadalle valitulle ilmoitetaan 16.6. mennessä.

Taidehallin ja Amos Andersonin näyttelyissä ekakertalaiset saavat kokea nykytaidetta, joka kokeilee ennakkoluulottomasti ja rohkeasti kuvataiteen rajoja. Englantilaisen Isaac Julienin massiivinen videoteos esitetään yhdeksällä valkokankaalla yhtäaikaisesti. Islantilaisen Icelandic Love Corporationin Tight käyttää monipuolisesti videoita, valokuvia, veistoksia ja installaatiota hyväkseen.

Varsinaisten näyttelyiden lisäksi projekti tutustuttaa nykytaiteeseen laajemmin. Ennen näyttelyissä vierailua ohjelmassa on vip-vastaanotto. Lisäksi ekakertalaiset saavat ennakkomateriaalia ja heidät perehdytetään nykytaiteeseen asiantuntijoiden voimin. Ekakertalaiset pääsevät halutessaan myös itse kokeilemaan taiteen tekoa.

– Viime vuosien positiivinen palaute kannusti toteuttamaan Eka kerta -projektin tänäkin vuonna. Haluamme antaa elämyksiä ihmisille, joilla ei ole ollut mahdollisuutta, intoa tai uskallusta käydä nykytaiteen näyttelyissä. Uskomme, että kynnys uuteen taidekokemukseen on matalampi, kun kokemuksen voi jakaa muiden kanssa, Helsingin juhlaviikkojen toiminnanjohtaja Erik Söderblom sanoo.

Helsingin juhlaviikot on järjestänyt Eka kerta -tilaisuuksia vuodesta 2008. Ensimmäisellä kerralla Juhlaviikot kutsui ekakertalaisia klassisen musiikin pariin Radion sinfoniaorkesterin konserttiin. Vuonna 2009 nykytanssin ekakertalaiset saivat nauttia Kenneth Kvarnströmin uutuuskoreografiasta.

Helsingin juhlaviikot järjestetään 20.8.-5.9.2010.

Helsinki Festival