22.08.2018

Helsingin juhlaviikot: Taiteiden yö levittäytyy jälleen Helsinkiin torstaina 23. elokuuta

Senaatintorin ylle nousee huimapäinen ilmakoreografia Human Net

Taiteiden yötä juhlitaan osana Helsingin juhlaviikkoja jälleen torstaina 23. elokuuta. Taiteiden yön huipentaa Senaatintorin ylle nouseva 42 vapaaehtoisen muodostama huimapäinen ihmisverkko. Espanjalaisen La Fura dels Baus -kollektiivin Human Net syntyy korkeasta nosturista riippuvien, erilaisiin muodostelmiin yhdistyvien ihmisten virtaavasta liikkeestä.

Illan pimentyessä musiikin ja valojen tahtiin sykkivä hypnoottinen ilmakoreografia vie ajatukset myös syvemmälle ihmisyyteen: taivaalla voi halutessaan nähdä esimerkiksi kromosomiketjuja tai solusta toiseen viestiä kuljettavia hermoverkkoja. Human Netin tunnelmaan virittää klo 21.30 alkaen NYKY Ensemble. Teoksen on säveltänyt ja musiikkia ohjaa Jan Anderzén.

La Fura dels Bausin urbaaniin katutilaan levittäytyviä teoksia on aiemmin nähty ympäri maailman Barcelonasta Firenzeen ja Istanbulista Singaporeen. Tapahtuma toteutetaan Jane ja Aatos Erkon Säätiön tuella.

Human Net on nähtävissä myös suorana verkossa Helsingin Sanomien HSTV:n välityksellä osoitteessa hs.fi/hstv.

Satoja tapahtumia ympäri kaupungin

Ympäri kaupungin levittäytyvän Taiteiden yön ohjelmaan on tähän mennessä ilmoitettu yli 300 tapahtumaa soitintyöpajoista lyhytelokuviin ja katutaiteesta ulkoilmakaraokeen.

Lapset ja nuoret ovat pääosassa Unelmia ja utopioita – Taiteiden yö Annantalolla -tapahtumassa, jossa matkustetaan tulevaisuuteen, tanssitaan ja taiteillaan. Annantalon Open Stagella nuoret pääsevät myös näyttämään piilevät kykynsä. Esiintymään voi ilmoittautua ennakkoon Juhlaviikkojen verkkosivujen kautta sekä vielä paikan päällä Taiteiden yön aikana.

Taiteiden yön tapahtumia ja valinnanvaikeutta helpottavia reittiehdotuksia voi selata Taiteiden yön verkkosivuilta sekä lataamalla Taiteiden yön mobiilisovelluksen.

#taiteidenyö #humannet #juhlaviikot50

www.helsinginjuhlaviikot.fi/taiteidenyo

www.facebook.com/taiteidenyohelsinki

www.facebook.com/juhlaviikot