10.08.2016

Helsingin juhlaviikot: Salainen puutarha valtaa Kaartin lasaretin Taiteiden yönä

Helsingin juhlaviikot ja torstaina 25. elokuuta järjestettävä Taiteiden yö saavat uuden tapahtumapaikan, kun Salainen puutarha nousee Kaartin lasaretin sisäpihalle, Hietalahden kauppahallin taakse. Salainen puutarha on taianomainen keidas keskellä Taiteiden yön vilinää – hieman vinksahtaneet, ihastuttavat puutarhajuhlat kaikille kaupunkilaisille. Kaartin lasaretissa voi törmätä sirkuksesta karanneisiin hahmoihin, herkutella ja tanssahdella sekä osallistua työpajoihin ja lumoutua pimenevästä kesäillasta.

Salaisessa puutarhassa kannattaa piipahtaa koko perheen voimin tai unohtua tunnelmoimaan koko illaksi. Perheen pienimpiä, ja miksei isompiakin, ilahduttavat esimerkiksi Ipanapadisko, Maija Louekarin suuri värityseinä, Sirkus Magentan työpajat, Kirjastoauton satutuokiot, Helsingin Kaupunginteatterin auringonkukkatyöpajat sekä Ruffle Armyn jättisaippuakuplat.

Illan aikana sävähdyttävät myös Wonderlust DJ:t, Pimeiden hahmojen animaationäytös, Vieno Motorsin anarkofloristinen kukkakauppa sekä M.A. Nummisen ja Pedro Hietasen legendaariset Gommi ja Pommi. Salaisessa puutarhassa saattaa lisäksi törmätä yksisarviseen ja huippusirkustaiteilija Ilona Jänttiin ilma-akrobatian pyörteissä. Kesäyön tunnelman täydentävät ruokafillareiden ja kauppahallin toimijoiden antimet.

Salaisen puutarhan satumaisen maailman ovat luoneet visualisti Elina Ahonen sekä Helsingin juhlaviikot yhteistyössä Kansallisoopperan ja -baletin kanssa. Tapahtumaan on vapaa pääsy koko illan klo 16–23.30.

Meren elämät Senaatintorilla ja satoja tapahtumia ympäri kaupungin

Taiteiden yön päätapahtumiin lukeutuu myös korealaistaiteilija Choi Jeong Hwan kierrätysmuovista Senaatintorille nouseva Meren elämät -installaatio. Merieläinhahmot muotoutuvat 15.–25.8. järjestettävissä työpajoissa yhdessä kaupunkilaisten kanssa, ja installaatio on nähtävissä Senaatintorilla sunnuntaihin 28.8. asti. Teoskokonaisuutta elävöittää Ville Kabrellin säveltämä merellinen äänimaisema. Yhteistyössä Helsingin Sanomat.

Taiteiden yötä juhlitaan osana Helsingin juhlaviikkoja jo 28. kerran, ja ympäri kaupungin levittäytyvän yön ohjelmaan on ilmoitettu jo yli 200 tapahtumaa. Tapahtumien määrä kasvaa vielä, ja mukaan voi ilmoittautua maksutta aina 24. elokuuta asti. Taiteiden yön tapahtumia, livetwiittejä sekä illan aikana muodostuvaa elävää taidekarttaa voi seurata lataamalla Taiteiden yön mobiilisovelluksen.

#taiteidenyö #salainenpuutarha #merenelämät

www.helsinginjuhlaviikot.fi/taiteidenyo

www.facebook.com/juhlaviikot

www.facebook.com/taiteidenyohelsinki