09.08.2016

Helsingin juhlaviikot: Pianistisensaatio Lang Lang, Kansallisbaletin uutuus ja tubettajat Stadin Stagella

Helsingin juhlaviikot ja Kansallisooppera ja -baletti kutsuvat kaupunkilaiset kulttuuripiknikille

Helsingin juhlaviikot ja Suomen kansallisooppera ja -baletti järjestävät 1.–3.9.2016 Helsingin Kansalaistorilla Stadin Stage -tapahtuman, joka tuo klassisen musiikin ja baletin suorina livelähetyksinä suoraan kaupungin sydämeen. Kansalaistorin nurmialueelle pystytettävän jättiscreenin äärellä avataan lisäksi tubettamisen maailmaa yhteistyössä Tubecon-tapahtuman kanssa. Kaikille avoin ja maksuton tapahtuma kutsuu nauttimaan kulttuurielämyksistä loppukesän hämärtyvissä illoissa vaikka piknikeväiden kera.

Tapahtuman ohjelma

Torstaina 1.9.
Livelähetys Musiikkitalosta klo 19: Lang Lang, Hannu Lintu ja RSO

Kiinalainen pianistisensaatio Lang Lang palaa Suomeen, kun Juhlaviikot tuo klassisen musiikin rock-tähden ensimmäiselle vierailulleen Helsingin Musiikkitaloon. Lang Lang esiintyy Radion sinfoniaorkesterin solistina ja konsertin johtaa Hannu Lintu. Ohjelmassa kuullaan mm. Ludwig van Beethovenin musiikkia.

Lang Lang (s. 1982) on esiintynyt maailman parhaiden orkestereiden ja muusikoiden kanssa ja innoittanut kokonaista sukupolvea kiinalaisia pianisteja. Muun muassa oman tennarimallinsa lanseerannut tähti on houkutellut runsaasti uutta yleisöä klassisen musiikin konsertteihin ja tuonut musiikkia lähemmäs nuoria kuulijoita.

Helsingin juhlaviikkojen livelähetys tuotetaan yhteistyössä YLEn kanssa.

Perjantaina 2.9.
Alkaen klo 18: Tubecon: Suomen parhaat videot 2016

Stadin Stagella sukelletaan myös ilmiöksi nousseeseen tubetukseen, kun Helsingin juhlaviikot ja Tubecon tuovat vuoden kiinnostavimmat YouTube-sisällöt Kansalaistorille. Illan aikana katsotaan joukko ajankohtaisia suosikkeja ja palkitaan parhaat Tubecon-viikonlopun aikana kuvatut My Day -videot. Hartwall Arenalla 12.–13.8. järjestettävä Tubecon on Pohjoismaiden suurin YouTube-yhteisön livetapahtuma.

Lauantaina 3.9.
Livelähetys Oopperatalolta klo 19 alkaen: Romeo ja Julia -baletti
Ennakkokeskustelu klo 18.30 livenä Musiikkitalon tapahtuma-alueelta

Suomen kansallisbaletin sekä Slovakian kansallisteatterin yhteistuotanto Romeo ja Julia on eurooppalaisen tanssiteatterin kuuman nimen Natália Horečnán moderni tulkinta William Shakespearen ikiaikaisesta rakkaustarinasta. Sergei Prokofjevin musiikkiin valmistetussa teoksessa klassinen baletti yhdistyy nykyaikaiseen näyttämöilmaisuun.

Tapahtuma-alueella ja verkossa voi seurata myös HSTV:n oheisohjelmaa baletin teemoista ja taustoista klo 18.30 alkaen.

Livelähetyksen tuottavat yhteistyössä HSTV ja Suomen kansallisooppera ja -baletti.

www.helsinginjuhlaviikot.fi/stadinstage

#stadinstage
#juhlaviikot
#oopperabaletti

Livelähetykset suorana verkossa

Stadin Stagen livelähetyksiä voi seurata myös verkosta Yle Areenan ja HSTV:n kautta. Verkkostriimi on hyvä valinta myös huonon sään sattuessa, sillä tapahtuma-aluetta ei ole suojattu katoksella.

www.helsinginjuhlaviikot.fi