13.03.2019

Helsingin juhlaviikot: Lasten RING tiivistää Wagnerin massiivisen teoskokonaisuuden koko perheen elämykseksi

Helsingin juhlaviikoilla Suomen ensi-iltansa saava Lasten RING tuo Richard Wagnerin neljästä oopperasta koostuvan massiivisen teoskokonaisuuden Musiikkitaloon koko perheelle sopivana elämyksenä. Saksan Bayreuthin oopperajuhlilla vuonna 2018 nähty esitys saa Helsingissä suomenkielisen, visuaalisesti näyttävän tulkinnan, joka tempaa mukaansa niin lapset kuin aikuiset. Lasten RINGistä nähdään kaksi esitystä 23.–24. elokuuta.

RINGin tarinassa seikkailevat ihmisten lisäksi mytologiset hahmot, jumalat ja maahiset, metsän eläimet ja merenneidot. Tarina kietoutuu mystisen Nibelungin sormuksen ympärille, jonka kaikki haluavat omistaa, sillä sormuksen avulla voi hallita maailmaa.

Bayreuthin oopperajuhlien johtaja Katharina Wagnerin ja Markus Latschin konseptiin pohjautuvan teoksen tuottaa Suomessa Teatro Productions. Solisteina kuullaan nousevia sekä kokeneita suomalaisia Wagner-laulajia, ja orkesterina toimii Helsingin kamariorkesteri. Esitysten suojelijana toimii basso Matti Salminen.

Taideretki kokoaa Helsingin tokaluokkalaiset Musiikkitaloon

Helsingin juhlaviikoilla musiikkielämyksiä lapsille tarjoilee myös lähes koko ikäryhmän Helsingissä tavoittava Tokaluokkalaisten taideretki.

Tämän vuoden taideretken teemana on ihmisen suhde luontoon, kun Helsingin kaupunginorkesterin konsertissa keskiviikkona 21.8. kuullaan Sergei Prokofjevin klassikkoteos Pekka ja susi. Kertojina toimivat Satu Sopanen ja Susanna Haavisto, ja orkesteria johtaa Jutta Seppinen. Taideretki jatkuu syyslukukaudella, kun Kiasman oppaat vetävät tokaluokkalaisille toiminnalliset kierrokset Kiasman Yhteiseloa-kokoelmanäyttelyssä.

Tokaluokkalaisten taideretki on järjestetty kaikille toisen kouluvuotensa aloittaneille vuodesta 2012 saakka ja se toteutetaan yhteistyössä Kasvatuksen ja koulutuksen toimialan, Kiasman, Helsingin kaupunginorkesterin ja Musiikkitalon kanssa.

Helsingin juhlaviikkoja vietetään 15.8.–1.9.2019. Ohjelma julkistetaan kokonaisuudessaan 25. huhtikuuta. Juhlaviikkojen liput myy Ticketmaster Suomi.

Lisätiedot:

helsinginjuhlaviikot.fi