12.08.2021

Helsingin juhlaviikot jakaa tuhat Taidelahjaa ympäri kaupungin

Viime kesänä suuren suosion saaneet Taidelahjat ilahduttavat tänä vuonna entistäkin laajemmin, kuin kolmena Helsingin juhlaviikkojen viikonloppuna jaetaan yhteensä noin tuhat yleisölle maksutonta taide-esitystä. Taidelahjojen tilaaminen käynnistyy verkossa maanantaina 16. elokuuta.

Helsingin juhlaviikkojen aikana 19.8.–5.9. taide saattaa yllättää myös kotona, kun ympäri kaupungin jaetaan satoja Taidelahjoja yhteistyössä OP:n kanssa. Taidelahjat toimittaa joukko eturivin kotimaisia taiteilijoita muusikoista tanssijoihin, sirkustaiteilijohin ja runoilijoihin. Lahjan sisältö on yllätys niin tilaajalle kuin saajallekin, ja sen esittäjä selviää vasta paikan päällä. Lyhyet 5–10 minuutin esitykset toteutetaan esimerkiksi lahjan saajan pihalla tai parvekkeen alla.

Taidelahjojen avulla kuka tahansa voi tilata ainutlaatuisen taide-elämyksen Helsingissä asuvalle läheiselleen. Ensimmäiset, Juhlaviikkojen avajaisviikonloppuna 21.–22.8. jaettavat Taidelahjat tulevat tilattaviksi verkossa osoitteessa taidelahja.helsinkifestival.fi maanantaina 16. elokuuta klo 12 alkaen. Taidelahjoja voi tilata viikoittain aina seuraavalle festivaaliviikonlopulle. Toisen viikonlopun tilaukset käynnistyvät verkossa 23.8. ja viimeisen 30.8.

Taidelahjan tilaaminen tapahtuu Counterpointin ja Helsingin juhlaviikkojen kehittämän sovelluksen välityksellä. Avoimena lähdekoodina luotu ja festivaalien käyttöön ympäri maailman jaettu sovellus mahdollistaa tilaamisen lisäksi Taidelahjojen hallinnoimisen ja reitittämisen, ja tekee näin lahjojen toteuttamisesta huomattavasti yksinkertaisempaa. Helsingin ohella Taidelahjoja on sovelluksen avulla välitetty jo Reykjavikissa, Bergenissä, Corkissa ja Vantaalla. 

http://helsinkifestival.fi

http://taidelahja.helsinkifestival.fi

Helsingin juhlaviikot on Pohjoismaiden suurin monitaidefestivaali, jota vietetään 19.8.–5.9.2021. Tarkat ohjelmatiedot osoitteessa helsinkifestival.fi. Liput tapahtumiin myy Ticketmaster Suomi.