18.01.2016

Helsingin juhlaviikot ja Kiasma tuovat Choi Jeong Hwan ilottelevat installaatiot Suomeen

Helsingin juhlaviikot ja Kiasma tuovat Suomeen visuaalisesta ilottelusta ja valtavista installaatioistaan tunnetun Choi Jeong Hwan. Etelä-Korean tunnetuimpiin nykytaiteilijoihin kuuluva Choi (s. 1961) rakentaa teoksensa yhdistäen paikallisia ja korealaisia, uusia ja vanhoja sekä uniikkeja ja massatuotettuja aineksia. Näyttely ”Happy Together” avautuu Kiasmassa 22. huhtikuuta.

Choin taiteessa korealainen kuvaperinne sulautuu globaaliin kulutuskulttuuriin. Taiteilija loihtii arkipäiväisistä kulutustavaroista kuten värikkäistä muoviastioista ja halvoista leluista kokemuksellisia tiloja, jotka sulkevat katsojan sisäänsä.

Samalla teoksissa on myös kriittinen puoli: ne kiinnittävät huomiomme ympäröivään materialismiin, hillittömään tavarapaljouteen ja kaikkialla läsnä olevaan muoviin. Esimerkiksi teoksessa ”Happy Happy” katsoja kulkee läpi värikkään muoviviidakon. Lähemmin katsoessa huomaa, että hehkuva paratiisi muodostuu katosta lattiaan ulottuvista kotitalousesineiden ketjuista.

Choi inspiroituu kaupungin kaaoksesta, kauneudesta ja ihmisistä. Hän haluaa luoda julkiseen tilaan kaikille jotain uutta ja yhdessä koettavaa. Choi näkyykin kesän aikana myös Helsingin kaupunkikuvassa. Lisäksi taiteilija on mukana Helsingin juhlaviikkojen, Helsingin kaupungin opetusviraston ja Kiasman vuosittaisen koululaistapahtuman, Tokaluokkalaisten taideretken, suunnittelutyössä.

”Happy Together” on esillä Kiasmassa 22.4.–18.9. Yhteistyökumppanina toimii Helsingin Sanomat.

Helsingin juhlaviikkoja vietetään seuraavan kerran 19.8.–4.9. Ohjelmisto julkistetaan kokonaisuudessaan 19.4.

www.helsinginjuhlaviikot.fi