24.07.2023

Helsingin juhlaviikot: Huvilanranta tuo Tokoinrantaan vaihtuvan ravintolavalikoiman ja maksutonta ohjelmaa

Helsingin juhlaviikkojen festivaalikeskus ja merellinen kesäterassi Huvilanranta avautuu perjantaina 28. heinäkuuta. Tarjolla on viiden viikon ajan monipuolinen juoma- ja ruokavalikoima korealaisista katuruoka-annoksista villiruokaan. Luvassa on myös runsaasti maksutonta ohjelmaa kuten teemoitettuja klubi-iltoja, akustisia keikkoja ja lasten diskoja.

Helsingin juhlaviikkojen ikoninen tapahtumapaikka Huvila sai viime vuonna ympärilleen laajan yleisölle avoimen festivaalikeskus Huvilanrannan. Arkkitehtuurin Finlandialla palkitun JKMM Arkkitehtien suunnittelema terassialue aukeaa tänä vuonna jo kolme viikkoa ennen Juhlaviikkojen alkamista ja on auki aina festivaalin loppuun asti.

Vaihtuva ravintolatarjonta kutsuu herkuttelemaan jo ennen Juhlaviikkoja

Huvilanrannan ruoka- ja juomatarjonnasta vastaa useamman ravintolan valikoima räätälöidyin ruokalistoin. Terassin aukeamisesta Juhlaviikkojen alkuun 28.7.–16.8. Huvilanrannan kävijöitä palvelevat Helsingin parhaaksi lounaspaikaksi valittu Satama Bar & Bistro, ruokaisissa vegaanisissa annoksissa kunnostautunut Just Vege ja korealaisen katukeittiön vahvistus POCHA!.

Juhlaviikkojen aikana 17.8.–3.9. Huvilanrannan kävijöille makuelämyksiä tarjoilevat marokkolainen Casa Moro, villiruokaan erikoistunut Skutta sekä kaupungin parhaat tacot tarjoileva Lopez y Lopez. Bar Pommes Frites Powered by Mummon tarjoaa lisäksi yllätyksellisiä loaded fries -annoksia koko terassin aukiolon ajan. Huvilarannan juomatarjonnasta vastaa Helsinki Bryggeri.

Maksutonta ohjelmaa dj-illoista lasten diskoon

Huvilanranta tarjoaa viiden viikon ajan myös laajan kattauksen maksutonta ohjelmaa kuten dj- ja bändikeikkoja. Elokuun keskiviikko- ja torstai-iltaisin Huvilanrannan kävijöitä viihdyttävät tanssittavan diskomusiikin Under the Sun -klubi sekä vaihtuvien dj-vieraiden We Are Your Friends -klubi, jossa kuullaan muun muassa DJ Orkideaa ja Roberto Rodriguezia. Perjantai- ja lauantai-iltaisin sukelletaan erilaisten musiikkityylien maailmaan niin dj-musiikin kuin akustisten keikkojenkin myötä.

Huvilanrannan avajaisviikonloppuna 28. ja 29. heinäkuuta kuullaan romurautaa ja kierrätysmateriaalia soittimina hyödyntävää Trash Drumming -yhtyettä sekä Olli Ojajärven ja Mitja Tuuralan jazzinlempeään tunnelmaan johdattava Jazz & Conversations -tapahtumaa. Perjantaina 4. elokuuta yleisöä villitsee suomalaisella musiikilla tanssittava dj-duo Paha Vaanii, ja lauantaina 5. elokuuta Elias Gould tuo kitaravetoisen indie-rockinsa Huvilanrantaan. Sunnuntaina 30.7. ja 6.8. taas viihdytään koko perheen Skidit-diskossa.

Huvilanranta on auki 28.7.–16.8. arkisin kello 15–23 ja viikonloppuisin kello 13–23 sekä 17.8.–3.9. päivittäin kello 13–23. Ravintolatarjonta ja täydentyvä ohjelma löytyvät kokonaisuudessaan verkosta: helsinkifestival.fi/huvila.

Helsingin juhlaviikkoja vietetään 17.8.–3.9.2023. Kaikkien esitysten ja konserttien liput ovat myynnissä Ticketmasterissa tai lippu.fi:ssä. Lisätiedot: helsinkifestival.fi 

Juhlaviikkojen pääyhteistyökumppaneita ovat Helsingin Sanomat ja Elisa, sponsori Accenture ja palvelukumppanit Akun tehdas, Helsinki Bryggeri, Heku, Marski by Scandicja Renault.

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

13.03.2024

Cat Power, Carla Bruni, Giant Robot ja monia muita Helsingin juhlaviikkojen Huvilaan

Helsingin juhlaviikkojen Huvilan ohjelmaan on vahvistunut useita kiinnostavia kansainvälisiä artistivieraita kuten Brandee Younger, Hermanos Gutiérrez, Ride ja Markus Krunegård. Kotimaisista artisteista vain Huvilaan räätälöityjä erityiskonsertteja tarjoilevat muun muassa Anna Puu, Antti Autio ja Kimmo Pohjonen. Helsingin…

30.01.2024

Helsingin juhlaviikkojen taiteelliseksi johtajaksi on valittu Johanna Freundlich

Helsingin juhlaviikot on Pohjoismaiden suurin monitaiteellinen kaupunkifestivaali. Viisikymmentäkuusi vuotta täyttävä festivaali hakee entistäkin laajempia yleisöjä ja vahvoja yhteistyömuotoja kotimaisen ja kansainvälisen taide- ja kulttuurikentän kanssa. Helsingin juhlaviikkojen taiteelliseksi johtajaksi on nimitetty Johanna Freundlich 24.1.2024 alkaen.…

25.01.2024

The Cleveland Orchestralle toinen konsertti Helsingin juhlaviikoille

The Cleveland Orchestran Helsingin juhlaviikoille marraskuussa julkaistu konsertti myi nopeasti loppuun. Suuren kysynnän vuoksi orkesteri tekee Helsingissä toisen konsertin ja esiintyy Musiikkitalossa myös 29. elokuuta, jolloin ohjelmassa on Sergei Prokofjevin toinen sinfonia ja Hector Berliozin…