24.10.2018

Helsingin juhlaviikot: Helsingin tapahtumista vastaavan säätiön toimitusjohtajaksi Stuba Nikula

Helsingin juhlaviikkojen taustaorganisaationa nykyisin toimivasta Helsinki-viikon säätiöstä muodostetaan 1.1.2019 alkaen Helsingin tapahtumasäätiö, joka ryhtyy Juhlaviikkojen lisäksi toteuttamaan Helsingin kaupungin merkittäviä yleisötapahtumia kuten Lux Helsinkiä, Helsinki-päivää, Helsingin uudenvuoden juhlaa, Silakkamarkkinoita ja Tuomaan markkinoita. Säätiön toimitusjohtajaksi on 1.12.2018 alkaen nimitetty Stuba Nikula.

Stuba Nikula siirtyy säätiöön Helsingin kaupungin kulttuuripalvelupäällikön tehtävästä. Tehtävässään hän on vastannut Helsingin taiteen ja kulttuurin avustustoiminnasta sekä kaupungin kulttuurikeskusten kehittämisestä. Nikula on aiemmin työskennellyt Kaapelitehtaan ja Suvilahden kulttuurikeskusten toimitusjohtajana sekä johtanut muun muassa Tuska-festivaalista vastaavaa Finnish Metal Events Oy:tä.

”Olen innostunut ja imarreltu mahdollisuudesta päästä kehittämään Helsingin tapahtumatarjontaa yhdessä säätiön osaavan henkilökunnan kanssa”, toteaa Nikula. ”Helsinki on tehnyt erinomaisen valinnan, kun se on päättänyt sisällyttää tapahtumat yhdeksi strategiansa ydinteemoista. Voimme olla tässä jatkuvasti parempia ja nyt saan antaa oman panokseni tärkeälle työlle. Omien tapahtumiensa tuottamisen lisäksi säätiölle syntyy luontevasti tehtävä toimia myös koko tapahtuma-alan edunvalvojana ja kokoajana Helsingissä.”

”Olemme iloisia saadessamme Nikulan Helsingin tulevan tapahtumasäätiön johtoon. Hän tuo mukanaan kulttuuri- ja tapahtumakentän vahvaa osaamista ja näkemyksellisyyttä sekä kaupunkiorganisaatiosta että vapaammin hengittävältä järjestö- ja yrityskentältä”, kertoo Helsinki-viikon säätiön hallituksen puheenjohtaja Juhana Vartiainen.