15.07.2021

Helsingin juhlaviikot: Helsingin loppukesä täyttyy kulttuurista ja taiteesta

Helsingin juhlaviikkojen ystäväfestivaalit täyttävät elokuun lopun ja syyskuun alun ikimuistoisilla taide-esityksillä, keskusteluilla ja klubeilla. Tässä uutiskirjeessä esitellään ensimmäiset neljä kahdeksasta Juhlaviikkojen ystäväfestivaalista. Anna taiteen värittää loppukesäsi!

Outsider-taide uuden festivaalin keskiössä

Outsider Art Festival valtaa Helsingin 19.–22.8. ja kutsuu kaikki mukaan juhlimaan kulttuurista yhdenvertaisuutta! OAF antaa äänen outsider-taiteen tekijöille esittämällä valloittavan kattauksen musiikkia, kuvataidetta, esittävää taidetta, elokuvia ja elämäntarinoita.

OAF keskittyy esittämään taidetta, jota tehdään yhteiskunnan marginaalissa. Festivaali antaa taiteilijoille äänen määritellä itse mitä outsider-taide on – tai olla määrittelemättä. OAF luo tilan, joka tuo ihmiset yhteen ja mahdollistaa uudet kohtaamiset. Yhdenvertaisesti, yhdessä. Monipuoliseen ohjelmaan kuuluu sekä maksullisia että maksuttomia tapahtumia.

Runokuussa lumoudutaan metsästä

Runokuu on nykyrunouteen painottunut kirjallisuusfestivaali, joka järjestetään jo 17. kertaa. 19.–24.8. järjestettävän festivaalin teema on tänä vuonna ”Metsä”. Metsässä viihtyvät lukemattomat eri lajit vieretysten – aivan niin kuin Runokuussakin. Ohjelmassa on muun muassa runoesitys Uutelan metsässä, lukuisia ympäristöaiheisia keskusteluja, luontosuhteeseen pureutuva iltaklubi ja posthumanistista runoutta. Runokuussa on niin maksullisia kuin maksuttomia tapahtumia, ja pääsyliput tulevat myyntiin elokuun aikana.

Uudella festivaalilla esitetään oopperaa vapaalta kentältä

Helsingin oopperakesä on uuteen musiikkiteatteriin ja kamarioopperaan keskittyvä festivaali, joka järjestetään ensimmäistä kertaa Aleksanterin teatterissa 19.8.–5.9. Festivaalin ohjelmaan kuuluu seitsemän kamarioopperaa, musiikkiteatteria, suomalaisen oopperan historiaa valaiseva cocktailkonsertti sekä teosesittelyjä ja videokatselmuksia. Nyt jos koskaan on mahdollisuus kokea vau-elämyksiä oopperassa!

Art goes Kapakka levittää iloa kaupunkiin

Art goes Kapakka tuo jälleen iloa ja eloa elokuun lopun ihanaan Helsinkiin ja sen kiinnostavimpiin ravintoloihin. Tarjolla on taidetta ja elämyksiä kaikille aisteille maantaista lauantaihin 23.–28.8. Art goes Kapakan taiteilijahaku on auki vielä 25.7. asti. Yksityiskohtainen ohjelma ja mukana olevat ravintolat julkaistaan elokuun alkupuolella festivaalin kanavissa.

Tutustu koko ohjelmaan osoitteessa helsinkifestival.fi.
Liput ovat myynnissä Ticketmasterin kanavissa.

Kaikki festivaalin tapahtumat järjestetään tapahtumahetkellä voimassa olevien turvallisuusvaatimusten mukaisesti, ja lippuja on saatavilla viranomaissuositukset ja -rajoitukset huomioiden.

Tervetuloa taiteen äärelle!

Helsingin juhlaviikot on Pohjoismaiden suurin monitaidefestivaali, joka järjestetään vuosittain elo-syyskuun vaihteessa. Juhlaviikkojen tehtävänä on tarjota laajalle kotimaiselle ja ulkomaiselle yleisölle ainutlaatuisia taide-elämyksiä. Tapahtuma on järjestetty vuodesta 1968 alkaen. Juhlaviikkoja toteutetaan yhteistyössä Elisan, Helsingin Sanomien, OP:n, Accenturen, Hekun, Punamustan, Marski by Scandicin, Renaultin ja Akun Tehtaan kanssa.