08.08.2022

Helsingin juhlaviikot: Festivaalipuisto Huvilanranta tuo uutta arkkitehtuuria ja ruokaherkkuja Hakaniemeen

Laadukkaan ruoka- ja juomavalikoiman sekä maksutonta ohjelmaa päivittäin tarjoava Huvilanranta avautuu Huvilan läheisyyteen perjantaina 12. elokuuta. Yleisölle avoin alue palvelee lounaalta myöhäiseen iltaan koko Helsingin juhlaviikkojen ajan 4. syyskuuta asti.

Huvilanrannan festivaalipuiston on suunnitellut arkkitehtuurin Finlandialla palkittu JKMM Arkkitehdit, joka tunnetaan esimerkiksi Amos Rexistä ja Tanssin talosta. Ainutlaatuinen hanke on väliaikaisarkkitehtuurin taidonnäyte ja uudenlaisen kaupunkikulttuurin avaus Helsinkiin. Samalla myös Huvilan maksullista konserttialuetta kehitetään. ”Huvilanranta on 150 metriä pitkä puinen lahjaesine helsinkiläisille, joka yhdistää ihmiset, äänet, maut, lehvästöt ja kuutamon. Onko se installaatio, lehtimaja vai catwalk? Kannattaa tulla käymään ja selvittää”, kuvailee arkkitehti Teemu Kurkela.

Huvilanrannassa nautitaan laadukkaasta juoma- ja ruokavalikoimasta päivittäin klo 11–23. Inari-ravintolan menu yhdistelee innovatiivisella tavalla suomalaista kulttuuria ja aasialaisia vaikutteita, ja Happy Waffle Helsinki tuo Huvilarantaan gluteenittomat versionsa hongkongilaisesta kuplavohvelista koko festivaaliperiodin ajan. Kalliolainen klassikko Silvoplee tarjoilee lisäksi vegaanista lämmintä ruokaa 24.8. saakka, ja Bunit-ravintolat bao bunit tuovat Huvilanrantaan Aasian syviä makuja 25.8. alkaen.

Huvilanrannassa nähdään myös maksutonta ohjelmaa jokaisena festivaalipäivänä. Luvassa on arkisin terassitunnelmointia afterwork-hengessä ja viikonloppuisin lauantai-illan tunnelmaan virittäviä DJ-settejä sekä leppoisia sunnuntaita DJ Slow’n seurassa. Iltaisin kuullaan puheohjelmaa ja tavataan Juhlaviikkojen taiteilijoita. Keskiviikkoisin keskustellaan musiikista Radio Helsingin Huvilan levyt -ohjelmassa.

Itämeripäivänä 25. elokuuta Huvilanrannassa on luvassa merellistä ohjelmaa yhteistyössä John Nurmisen Säätiön kanssa. Arkipäivisin voi uppoutua myös Miltä Suomi kuulostaa? -ääni-installaatioon, ja aina illan konsertin jälkeen kesäyössä kuuluu Taideyliopiston Yösoitto.

Huvilan konserteissa tähtiä Kurt Vilestä Tinariweniin

Helsingin juhlaviikkojen entistä pidempi festivaaliperiodi tuo uudistuvaan Huvilaan laajan konserttikattauksen, joka ulottuu soulista indieen ja jazzista lastenmusiikkiin. Lavalle nousevat muun muassa Taylor Mac, Angélique Kidjo, Agnes Obel, Kurt Vile & The Violators, Low, Tinariwen ja Wigwam Experience.

Juhlaviikkojen muuhun ohjelmaan kuuluvat nykytanssin huippuvierailut Tanssin talossa, jossa nähdään muun muassa Boris Charmatzin 10000 gestures sekä Wayne McGregorin, Olafur Eliassonin ja Jamie xx:n Tree of Codes. Musiikitalossa nähdään lisäksi joukko klassisen musiikin tähtiä Mahler Chamber Orchestrasta Patricia Kopatchinskajaan ja Daniil Trifonovista Magdalena Koženáan.

Helsingin juhlaviikkoja vietetään 12.8.–4.9. Koko ohjelma on tutustuttavissa osoitteessa helsinkifestival.fi. Liput ovat myynnissä Ticketmasterin ja Lippu.fi:n kanavissa.

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

17.04.2024

Helsingin juhlaviikkojen ohjelma on valmis: Akram Khan Companyn tanssiteos, Esa-Pekka Salosen johtama Hovanštšina, Lauri Porran 125 bassoäänen sävellys ja paljon muuta

Helsingin juhlaviikkojen ohjelmaan on vahvistunut mm. tanssitaiteilija-koreografi Akram Khanin henkeäsalpaava nykytanssiteos Jungle Book reimagined ja Esa-Pekka Salosen johtaman Radion sinfoniaorkesterin uusi konserttiversio Hovanštšina-oopperasta. 35 vuotta täyttävän Taiteiden yön kärkitapauksena koetaan Lauri Porran yli sadan bassoinstrumentin…

13.03.2024

Cat Power, Carla Bruni, Giant Robot ja monia muita Helsingin juhlaviikkojen Huvilaan

Helsingin juhlaviikkojen Huvilan ohjelmaan on vahvistunut useita kiinnostavia kansainvälisiä artistivieraita kuten Brandee Younger, Hermanos Gutiérrez, Ride ja Markus Krunegård. Kotimaisista artisteista vain Huvilaan räätälöityjä erityiskonsertteja tarjoilevat muun muassa Anna Puu, Antti Autio ja Kimmo Pohjonen. Helsingin…

25.01.2024

The Cleveland Orchestralle toinen konsertti Helsingin juhlaviikoille

The Cleveland Orchestran Helsingin juhlaviikoille marraskuussa julkaistu konsertti myi nopeasti loppuun. Suuren kysynnän vuoksi orkesteri tekee Helsingissä toisen konsertin ja esiintyy Musiikkitalossa myös 29. elokuuta, jolloin ohjelmassa on Sergei Prokofjevin toinen sinfonia ja Hector Berliozin…