09.06.2021

Helsingin juhlaviikot etsii pihoja kymmenille Korttelikonserteille

Viime vuonna suuren suosion saaneet Korttelikonsertit ilahduttavat jälleen pihapiireissä ympäri Helsingin. Korttelikonsertteja järjestetään entistäkin enemmän, kun pihoilla soi noin 50 yllätyskeikkaa Helsingin juhlaviikkojen päätösviikonloppuna 4.–5. syyskuuta.

Helsingin juhlaviikkojen viimeisen viikonlopun aikana eri puolille kaupunkia levittäytyvät intiimit Korttelikonsertit tarjoavat helsinkiläisille taloyhtiöille mahdollisuuden toivoa huippuluokan taide-elämyksiä omille pihoilleen. Luvassa on niin kevyttä musiikkia kuin klassistakin, kun kotimaisten taiteilijoiden yllätysesityksiä toteutetaan liki 50 kappaletta yhteistyössä pääyhteistyökumppani Helsingin Sanomien kanssa.

“Korttelikonsertit saivat helsinkiläisiltä loistavan vastaanoton viime vuonna, ja päätimme nyt laajentaa niitä osana Juhlaviikkojen päätösviikonloppua. Olen iloinen, että olemme löytäneet kaupunkilaisten kanssa uusia tapoja tuoda taide lähelle. Kannustan kaikkia kiinnostuneita ympäri Helsinkiä hakemaan esitystä omalle pihalleen”, sanoo Helsingin juhlaviikkojen taiteellinen johtaja Marko Ahtisaari.

Korttelikonserttia voi toivoa omaan pihapiirinsä parhaillaan käynnissä olevalla avoimella haulla Juhlaviikkojen verkkosivuilla. Korttelikonserttien ympäristöiksi toivotaan mahdollisimman erilaisia taloyhtiöitä ja pihoja kaikkialta Helsingistä idästä lähteen ja pohjoisesta etelään. Esitykset on tarkoitettu pihapiirien asukkaille vaikkapa ikkunasta tai parvekkeelta seurattavaksi. Osa Korttelikonserteista kuvataan ja striimataan verkon välityksellä.

Haku on avoinna verkossa osoitteessa helsinkifestival.fi/korttelikonsertit aina 13.7. asti.

Helsingin juhlaviikkoja vietetään 19.8.–5.9.2021. Tustustu koko ohjelmaan: helsinkifestival.fi