14.02.2012

Helsingin juhlaviikot etsii kaupunkitaideteoksia osaksi Taiteiden yön ohjelmaa

Myös Taiteiden yön ohjelmahaku alkaa

Helsingin juhlaviikot etsii torstaina 23.8.2012 järjestettävään Taiteiden yöhön uusia kaupunkitaideteoksia. Teoshaulla Juhlaviikot haluaa edistää kaupunkitaidetta. Haussa on erityisesti sellaisia teoksia, jotka kommentoivat ja elävöittävät kaupunkitilaa uusilla, yllättävillä tavoilla.

Juhlaviikot on toteuttanut Taiteiden yöhön ulkoilmateoksia kolmena peräkkäisenä vuotena. Kaupungilla on mm. soitettu hydrofoneja suihkulähteessä, rentouduttu kaupunkikeinuissa ja nautiskeltu elokuvallisesta yöuinnista. Tänä vuonna kaupunkitaideteosten kokoluokkaa halutaan suurentaa ja vaikuttavuutta laajentaa.

Ohjelmaehdotuksia voivat tehdä taiteilijat, järjestöt tai yksityiset ihmiset. Helsingin juhlaviikot antaa valitulle teokselle/teoksille tuotantotukea ja koordinointiapua. Haku alkaa heti ja päättyy 15.3.2012.

Kaupunkitaideteosten tarkat hakuohjeet löytyvät Juhlaviikkojen verkkosivuilta.

Taiteiden yön ohjelmahaku alkaa

Kaupunkitaideteosten lisäksi yksityiset ihmiset, taiteilijat tai järjestöt voivat hakea osaksi Taiteiden yön ohjelmaa. Ohjelmaehdotuksia Taiteiden yöhön voi tehdä Juhlaviikkojen verkkosivuilla olevan hakulomakkeen kautta. Hakuaikaa on 30.4.2012 asti.

Taiteiden yö on Helsingin juhlaviikkojen suurin kaupunkitapahtuma, johon osallistui vuonna 2011 n. 55 000 kävijää. Taiteiden yö palaa vuonna 2012 juurilleen, arki-iltaan. Sitä vietetään torstaina 23.8.2012.

Helsingin juhlaviikot järjestetään tänä vuonna 17.8.–2.9.2012.

http://www.helsinginjuhlaviikot.fi