18.08.2010

Helsingin juhlaviikot alkaa perjantaina 20.8.

Helsingin juhlaviikot kehottaa altistumaan uudelle. Suomen suurin festivaali tuo elo-syyskuiseen Helsinkiin satoja esityksiä ja tapahtumia. Joukossa on niin kansainvälisiä uutuuksia, ainutlaatuisia kokoonpanoja kuin useita kantaesityksiä.

Festivaali ei vain kehota yleisöään altistumaan uudelle vaan ottaa myös itse askelia toistaiseksi tuntemattomaan. Uusina aluevaltauksina festivaalilla koetaan Vanhalla ylioppilastalolla järjestettävä, elektronista ja klassista musiikkia yhdistävä Avajaisklubi, kamarimusiikin pääkaupunkilaisten koteihin vievä Soitto kotiin -konserttisarja, kaikki kaupunkilaiset taiteen palvelukseen kutsuva Ihmisten kaupunki sekä mediataiteen festivaali Media Facades Finland.

– Olemme halunneet tuoda taiteen lähelle ihmisiä. Helsinkiläisten on mahdollista törmätä Juhlaviikkojen ohjelmaan yllättävissäkin paikoissa, naapureiden kotona tai vaikkapa työmatkalla. Taide ottaa muotoja, jotka kutsuvat osallistumaan ja kokemaan asioita yhdessä, kertoo Juhlaviikkojen toiminnanjohtaja Erik Söderblom.

Uusien sisältökokonaisuuksien lisäksi festivaali tarjoaa myös klassisen musiikin elämyksiä, kansainvälisen tanssitaiteen huippuja, eurooppalaisen ja kotimaisen teatterin parhaimmistoa esittelevän Stage-festivaalin, taidenäyttelyitä, elokuvia sekä 17 iltaa konsertteja Huvila-teltassa.

Juhlaviikkojen ennakkolipunmyynti on ollut tänäkin vuonna vilkasta. -Lipunmyynti on edennyt ohjelmiston julkistamisesta lähtien tasaisesti. Joitakin konsertteja on jo myyty loppuun, mutta muuten lippuja on vielä saatavilla lähes kaikkiin esityksiin, toteaa Erik Söderblom.

Taiteiden yö täyttää Helsingin yli 200 tapahtumalla perjantaina 27.8. Runokuu levittäytyy kaupunkiin 26.8–1.9. ja Art Goes Kapakka helsinkiläisiin ravintoloihin 19.-28.8. Viapori Jazz soi Suomenlinnassa 25.–28.8. Media Facades tuo taidetta kaupunkitilaan kaikkien koettavaksi 27.8.–5.9. Flow Festival otti varaslähdön Juhlaviikkokauteen ennakkokonsertilla 11.8. ja festivaalilla 13.–15.8.

Helsingin juhlaviikot 20.8.–5.9.2010

http://www.helsinginjuhlaviikot.fi