23.05.2019

Helsingin juhlaviikot: 30 vuotta täyttävä Taiteiden yö kerää muistoja vuosikymmenien varrelta

Helsinkiläiseksi perinteeksi muodostunut Taiteiden yö täyttää tänä kesänä 30 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi Taiteiden yö tarjoaa lähtölaukauksen koko Juhlaviikoille ja käynnistää festivaalin jo torstaina 15. elokuuta.

Ensimmäisen kerran kesällä 1989 vietetystä korttelijuhlien edelläkävijästä on vuosikymmenien saatossa kasvanut satojen pienten ja suurten taidetapahtumien värikäs kaupunkifestivaali, joka levittäytyy klubeilta kaduille ja puistoista putiikkeihin. Kaikkiin Taiteiden yön tapahtumiin on vapaa pääsy.

Merkkivuoden kunniaksi Taiteiden yö kerää ja jakaa öisiä muistoja vuosikymmenien varrelta. Olitko mukana ensimmäisessä Taiteiden yössä tai muistatko mitä illan aikana tapahtui 10 tai 20 vuotta sitten? Mitä koit ja kenen kanssa vai järjestitkö kenties oman taidetapahtumasi? Taiteiden yön muistoja kerätään Taiteiden yön verkkosivuilla ja sosiaalisen median kanavissa hashtagilla #taiteidenyömuisto. Parhaat muistot palkitaan lipuilla Huvila-teltan konsertteihin.

 

Tapahtumapaljous syntyy yhdessä kaupunkilaisten kanssa

Taiteiden yön tapahtumapaljous ja kaupunkijuhlan ainutlaatuinen tunnelma syntyvät yhdessä kaupunkilaisten kanssa. Juhlahumuun voi tänäkin vuonna osallistua myös järjestämällä oman suuren tai pienen taidetapahtumansa, leffapiknikistä taidenäyttelyyn ja runonlausunnasta tansseihin laiturinnokassa. Tapahtumia voi ilmoittaa mukaan illan viralliseen ohjelmaan Taiteiden yön verkkosivujen kautta aina 13. elokuuta saakka. Lisätietoa ilmoittautumisesta ja tapahtuman järjestämisestä löytyy Taiteiden yön verkkosivuilta.

 

Illan aikana kuullaan laulavaa tekoälyä ja rauhoitutaan Arboriassa

Taiteiden yön ohjelma laajenee kesän aikana ja on kokonaisuudessaan tutustuttavissa verkossa elokuussa.

Alkuillasta Juhlaviikot tuo yhteistyössä 25 vuotta täyttävän Art goes Kapakan kanssa Senaatintorille perinteistä Kuorojen kierrosta lämmittelemään Robottikuoron eli Tytti Arolan ja Counterpoint-studion suunnitteleman ihmisääntä varioivan tekoälyn.

Keskelle kaupungin kuhinaa puhalletaan lisäksi pystyyn englantilaisen Architects of Air -kollektiivin suunnittelema Arboria, metsän muodoista inspiroituva tila rauhoittumiselle. Arboria nousee Kansalaistorille yhdentoista päivän ajaksi, ja sen sisällä koetaan yhteistyössä Juhlaviikkojen yhteistyöfestivaalien kanssa toteutettua ohjelmaa.

Taiteiden yötä vietetään torstaina 15.8.2019, ja Helsingin juhlaviikkoja juhlitaan 15.8.–1.9.2019.

Lisätiedot

helsinkifestival.fi/taiteidenyo