03.08.2020

Helsingin juhlaviikonlopun alla jaetaan satoja henkilökohtaisia Taidelahjoja ympäri kaupungin

Helsingin juhlaviikkoja ei tänä kesänä voida järjestää, mutta Helsingin juhlaviikonloppu levittäytyy 21.–23. elokuuta pihoille ja kaduille sekä verkkoon, radioon ja televisioon. Taide tulee lähelle, kun taloyhtiöiden pihoilla kuullaan intiimejä korttelikonsertteja ja helsinkiläiset pääsevät ilahduttamaan läheisiään henkilökohtaisilla Taidelahjoilla. Kuka tahansa voi tilata verkossa esityksen ystävälleen tai perheenjäsenelleen. Taidelahjat jaetaan Helsingin juhlaviikonlopun johdantona 7.–9. elokuuta yhteistyössä Helsingin Sanomien kanssa.

Elokuussa taide saattaa yllättää myös kotona, kun osana Helsingin juhlaviikonlopun tapahtumakokonaisuutta ympäri Helsingin jaetaan satoja Taidelahjoja. Taidelahjoja esittävät 20 kotimaista eturivin muusikkoa, esittävän taiteen ammattilaista ja runoilijaa. Lahjan sisältö on yllätys niin tilaajalle kuin saajallekin, ja sen esittäjä selviää vasta paikan päällä. Mukana esiintymässä ovat mm. tanssija Minna Tervamäki, sellisti Markus Hohti, viulisti Tami Pohjola ja runoilija Harri Hertell. Lyhyet esitykset toteutetaan turvallisesti esimerkiksi lahjan saajan pihalla, porttikongissa tai parvekkeen alla.

Taidelahjat ovat maksuttomia, ja kuka tahansa voi tilata ainutlaatuisen taide-elämyksen Helsingissä asuvalle läheiselleen. Taidelahjan voi tilata verkossa osoitteessa taidelahja.helsinkifest.fi maanantaina 3. elokuuta klo 12 alkaen. Taidelahjoja on tarjolla yhteensä liki 300, ja niitä voi tilata 6. elokuuta asti tai niin kauan kunnes lahjat loppuvat.

“Viime vuosina monet ovat kokeilleet Woltin ja Uberin kaltaisilla sovelluksilla aterian tai kyydin tilaamista puhelimella. Tämän poikkeuksellisen kevään jälkeen halusimme yhteistyössä Helsingin Sanomien kanssa tarjota yhtä helpon tavan tilata läheiselle Taidelahjan, lyhyen ilahduttavan esityksen vaikkapa isoäidin kotipihalle,” sanoo taiteellinen johtaja Marko Ahtisaari.

Taidelahjat jaetaan 7.–9. elokuuta välisenä aikana, ja ne virittävät juhlimaan elokuun lopun Juhlaviikonloppua sekä seuraamaan konserttilähetyksiä klassisesta jazziin ja indieen. Helsingin juhlaviikonlopun ohjelmaa nähdään 21.–23. elokuuta ympäri kaupunkia sekä HS Livessä ja Ylen kanavilla.

HS Live tarjoaa suorana legendaarisen, jo 50 vuotta edistyksellisen rockin ilosanomaa levittäneen Tasavallan presidentin erikoiskeikan perjantaina 21. elokuuta. Juhlaviikonlopun konsertti toteutetaan yhteistyössä Viapori Jazzin kanssa. Lauantaina 22. elokuuta HS Livessä vietetään koko perheen Lasten jameja. Veikeässä aamupäivätapahtumassa tanssahdellaan lasten suosikkeihin kuuluvien Mimmien, Flip Flopin, Maukan ja Väykän sekä OP:n Hippojen tahtiin. HS Liven kautta pääsee Juhlaviikonloppuna kurkistamaan myös taloyhtiöiden pihoille levittäytyviin korttelikonsertteihin, joissa esimerkiksi Pekka Kuusisto ja Maria Ylipää versioivat Aviciin kappaleita.

Taidelahjasovelluksen on kehittänyt Counterpoint yhteistyössä Helsingin tapahtumasäätiön tiimin kanssa.

Helsingin juhlaviikonloppu 21.–23.8.2020. Koko ohjelma osoitteessa helsinkifest.fi.

Helsingin juhlaviikonloppua mahdollistamassa ovat pääyhteistyökumppanit Helsingin Sanomat, Elisa ja OP, sponsorit Accenture, HOK-Elanto ja Clear Channel sekä palvelukumppanit PunaMusta,  Heku ja Renault. Tapahtumaa on tukenut Opetus- ja kulttuuriministeriö.  

Helsingin juhlaviikonloppu on Helsingin tapahtumasäätiön tuottama tapahtuma. Helsingin tapahtumasäätiö kuuluu Helsingin kaupunkikonserniin.