19.08.2011

Helsingin juhlaviikoilla oma klubi ja runsaasti ilmaisohjelmaa

Helsingin juhlaviikot tarjoaa kaupunkilaisille tänä vuonna poikkeuksellisen paljon maksuttomia tapahtumia. Uusi aluevaltaus on oma Juhlaviikkoklubi.

Helsingin juhlaviikot kutsuu tänä vuonna kaupunkilaiset Juhlaviikkoklubille. Festivaalin olohuone ja kohtaamispaikka tarjoaa Juhlaviikkojen esityksiä täydentävää ohjelmistoa sunnuntait poislukien jokaisena festivaalipäivänä. Esimerkiksi Juhlaviikkojen peking-ooppera-vierailun yhteydessä klubilla tanssitaan Kiina-diskon tahtiin ja pietarilaisen klovniryhmän Licedein esitysten aikaan nähdään makupaloja suomalaisten sirkustaiteilijoiden tulevista ensi-illoista. Lisäksi klubilla tiedossa on musiikkia, teatteria, keskusteluja ja elokuvia. Juhlaviikkoklubi toimii Kansallisteatterin Lavaklubin tiloissa. Iltapäivästä iltamyöhään auki olevan klubin kaikki ohjelmisto on ilmaista, lisätietoja: http://www.helsinginjuhlaviikot.fi/juhlaviikkoklubi.

Juhlaviikoilla on oman klubin lisäksi runsaasti muuta ilmaisohjelmistoa. Tuomiokirkon kryptassa kuullaan kamarimusiikkia Ateljee Isserlis –konserteissa. Englantilainen huippusellisti Steven Isserlis on suunnitellut konserttien ohjelmiston suomalaisille muusikkolahjakkuuksille.

Useat elokuvanäytökset ovat myös vailla pääsymaksua. Modernin tanssin edelläkävijän Pina Bauschin kunniaksi tehty elokuva, Wim Wendersin Pina esitetään ennakkonäytöksenä Maxim 1:ssä. Näytöksen jälkeen on yleisölle avoin keskustelutilaisuus, jossa Pina Bauschin tanssija Helena Pikon kertoo elokuvan teosta ja työskentelystään Bauschin kanssa. Ensi-iltansa Bio Rexissä saa Peter von Baghin Lastuja – taiteilijasuvun vuosisata –elokuva, joka kertoo Juhani Ahon suvusta ja läheisistä. Valokuvaaja, elokuvaohjaaja Rax Rinnekankaan arkkitehtuuriaiheinen viiden elokuvan sarja Maailman viisi mestaritaloa esitetään Rakennustaiteen museon pihalla. Lisäksi Rinnekankaan valokuvanäyttelyyn Viimeinen maa – Finlandia Laterna Magicassa on vapaa pääsy.

Ulkokonserttisarja Sisäpihat soimaan! tuo Doina Klezmer-yhtyeen ilmaiskonsertteja helsinkiläistalojen pihoille.

Perjantaina 26.8. tapahtuvan Taiteiden yön yli 150 tapahtumaa ovat pääosin ilmaisia. Näkyvin osa Taiteiden yötä on Eläimet kylässä –kulkue, joka on kaupunkilaisten itsensä toteuttama. Projektin taiteilijat Roger Titley ja Airan Berg kutsuvat 19.8. alkaen kaikki mukaan ilmaisiin työpajoihin, joissa rakennetaan valmiin sapluunan avulla oma marionettieläin. Työpajojen tuloksena tuhannet karhut, sudet, hirvet ja pöllöt kohtaavat Taiteiden yönä yhteisessä kulkueessa, jonka tunnelmaa kohottamassa on oma orkesteri.

Juhlaviikkojen yhteistyöfestivaalit tarjoavat myös ilmaista ohjelmaa. Maailman paras kapakkafestari Art goes Kapakka tarjoaa 34 ravintolassa yli 300 esitystä musiikkia, tanssia ja teatteria. Myös Helsingin ainoan kirjallisuusfestivaalin Runokuun moniin tapahtumiin on vapaa pääsy.

Juhlaviikkojen ilmaisohjelmisto on koottu yhteen osoitteessa: http://www.helsinginjuhlaviikot.fi/ilmaisohjelma

Helsingin juhlaviikot järjestetään 19.8.-4.9.2011.

http://www.helsinginjuhlaviikot.fi