22.08.2019

Helsingin juhlaviikoilla keskustellaan taiteesta, etiikasta ja tekoälystä

MIT Media Labin Tenzin Priyadarshi ja Marko Ahtisaari isännöivät keskustelua 27. elokuuta

Helsingin juhlaviikoilla kokoonnutaan tiistaina 27. elokuuta keskustelemaan taiteesta, etiikasta ja tekoälystä kaikille avoimessa englanninkielisessä tilaisuudessa. Vapaamuotoisessa keskustelussa Helsingin kaupungintalolla kohtaavat taiteen, filosofian ja digitaalisen teknologian tuntijat.

 

Keskustelua isännöivät Juhlaviikkojen taiteellinen johtaja Marko Ahtisaari sekä yhdysvaltalaisen MIT Media Labin Ethics Iniative -hankkeen perustaja sekä MIT Dalai Lama Center for Ethics and Transformative Values -keskuksen toimitusjohtaja Tenzin Priyadarshi. Buddhalaismunkki Priyadarshi toimii tieteellisen uransa ohella useissa humanitäärisissä hankkeissa. Keskusteluun osallistuvat Gisèle Vienne, Linda Liukas, Nadya Peek ja Tero Parviainen.

 

Gisèle Vienne on filosofi ja koreogorafi, jonka ihmisyyden eri puolia tutkiva nykytanssiteos Crowd nähdään Helsingin juhlaviikoilla 29.–31. elokuuta. 

 

Linda Liukas on ohjelmoija, kirjailija ja kuvittaja. Liukkaan Hello Ruby –sarja esittelee teknologian leikkisää maailmaa lapsille ja on jo käännetty yli 25 kielelle.

 

Nadya Peek on Washingtonin yliopiston apulaisprofessori ja muusikko. Peek on Machine Agencyn perustaja ja maailman johtavia henkilökohtaisen digitaalisen valmistuksen tutkijoita.

 

Tero Parviaisen musiikin ja teknologian rajapinnassa työskentelevä Counterpoint-studio oli mukana toteuttamassa interaktiivista Robottikuoro-teosta Taiteiden yönä.

 

Englanninkielinen keskustelutilaisuus ”Dialogue on Art, Ethcis and Artificial Intelligence” Helsingin kaupungintalon aulassa tiistaina 27.8. klo 16–17.30. Vapaa pääsy.

 

Helsingin juhlaviikkoja vietetään 15.8.–1.9. Ohjelma on tutustuttavissa kokonaisuudessaan verkossa osoitteessa helsinkifestival.fi.