02.08.2012

Helsingin Juhlaviikkoklubilla Kristian Smeds, Puhekaraoke ja venäläistä kapinarokkia

Helsingin juhlaviikot kutsuu kaupunkilaiset jo toista kertaa Juhlaviikkoklubille. Klubiohjelma tarjoilee musiikkia, mm. Kuorojen kierrosta, Kari Tapiirin keikan ja venäläistä kapinarokkia DJ Anton Nikkilän levylautaselta. Lisäksi nähdään elokuvia Afrikasta, pidetään Poetry Jam -sessio ja tutustutaan digitaaliseen kirjallisuuteen. Kristian Smeds esittää Kirsikkapuisto-elokuvainstallaationsa ja keskustelee venäläisohjaaja Andrei Moguchin kanssa.

Yksi klubiohjelman kohokohdista on Puhekaraokeilta, jolloin voi kokeilla niin historiallisten kuin ajankohtaistenkin puheiden pitämistä. Listalta löytyvät mm. Jeesuksen Vuorisaarna ja Martin Luther Kingin ”I Have a Dream”.

Festivaalin olohuone, yökerho ja kohtaamispaikka tarjoilee sunnuntait poislukien jokaisena festivaalipäivänä ilmaisohjelmaa. Juhlaviikkoklubi toimii Kansallisteatterin Lavaklubin tiloissa. Koko ohjelma löytyy osoitteesta www.helsinginjuhlaviikot.fi/klubi

Runsas ilmaisohjelma

Juhlaviikoilla on oman klubin lisäksi runsaasti muuta ilmaisohjelmaa. Tuomiokirkon kryptassa kuullaan kamarimusiikkia Ateljee Aimard –konserteissa. Leffapiknik levittäytyy Kansalaistorille. Torstaina 23.8. järjestettävän Taiteiden yön liki parisataa tapahtumaa ovat pääosin ilmaisia. Näkyvin osa Taiteiden yötä on jättimäinen kaupunkitapahtuma Dominot, jossa tuhannet kaatuilevat kiviharkot kulkevat ketjureaktiona kaupungin halki. Dominoradan rakentajaksi voi ilmoittautua tai sitä voi seurata livenä Senaatintorilta käsin.

Juhlaviikkojen yhteistyöfestivaalit tarjoavat myös ilmaista ohjelmaa. Maailman paras kapakkafestari Art goes Kapakka tuo Helsingin ravintoloihin yli 300 musiikki-, tanssi- ja teatteriesitystä. Helsingin ainoan kirjallisuusfestivaalin Runokuun useimpiin tapahtumiin on vapaa pääsy. Mediataidefestivaali Media Facadesin ilmaistapahtumat keskittyvät Lasipalatsin aukiolle.

Juhlaviikkojen ilmaisohjelma on koottu yhteen osoitteessa:

http://www.helsinginjuhlaviikot.fi/ilmaisohjelma