20.07.2022

Helsingin juhlaviikkojen ystäväfestivaalit ja Taiteiden yö täyttävät kaupungin taiteella elokuussa

Muista ilmoittaa tapahtumasi mukaan Taiteiden yöhön!

Koko kaupungin juhla Taiteiden yö täyttää taas Helsingin juhlahumulla 18. elokuuta. Pimenevässä illassa koetaan maksuttomia taideyllätyksiä ympäri kaupunkia. Ohjelmasta löytyy varmasti jokaiselle jotain: mukaan on ilmoittautunut jo yli 100 erilaista tapahtumaa!

Voit ilmoittaa tapahtuman Taiteiden yöhön sivuillamme. Toivomme mukaan  kaikenlaisia taidetapahtumia, jotka eivät ole aatteellisia tai kaupallisia. Ohjelmassa on nähty esimerkiksi taidenäyttelyitä, työpajoja, ulkoilmaleffoja ja performansseja.

 

Juhlaviikkojen ystäväfestivaaleilta löytyy taidetta jokaiseen makuun

Juhlaviikkojen ystäväfestivaalit täyttävät elokuun lopun ja syyskuun alun ikimuistoisilla taide-esityksillä, keskusteluilla ja klubeilla. Alla esitellään osa Juhlaviikkojen seitsemästä ystäväfestivaalista. Ota päivämäärät talteen ja jatka kesää kulttuurielämysten parissa.

Outsider Art Festival 12.–21.8.

Outsider Art Festival antaa äänen outsider-taiteen tekijöille esittämällä valloittavan kattauksen musiikkia, kuvataidetta, esittävää taidetta, elokuvia, kirjallisuutta ja elämäntarinoita. OAF 2022 esittää monialaisen taideohjelman, joka sisältää yli 20 tapahtumaa eri puolilla kaupunkia sekä verkossa. Festivaalilla on ilmaisia ja maksullisia tapahtumia.

Helsingin oopperakesä 18.8.–4.9.

Aikamme uuteen kamarioopperaan ja musiikkiteatteriin keskittyvä festivaali tarjoaa laajan tekijöiden ja teosten katselmuksen Aleksanterin teatterissa. Kolmen viikon aikana nähtävä ohjelmisto sisältää seitsemän näyttämöteosta, jotka tuovat esiin oopperan värikkään tyylikirjon. Oopperakesän ohjelmistossa nähdään muun muassa Heta Ahon ja Mirva Koivukankaan Tove Janssonista kertova kamariooppera Tove J., Laura Kaminskyn yhteiskunnallinen nykyooppera As One ja Suomen ensiesityksensä saava Philip Glassin Akhnaten.

Runokuu 22.–29.8.

Runokuu on Nuoren Voiman Liiton järjestämä poikkitaiteellinen kirjallisuusfestivaali, joka järjestetään tänä vuonna teemalla raja. Ohjelman keskustelut, iltaklubit ja esitykset käsittelevät mm. elämän rajallisuutta, rajattomuutta, merkitysten rajoja, kirjallisuuden lajien rajapintoja sekä hierarkioiden kumoamista. Festivaalin päätapahtumapaikkoja ovat tänä vuonna Suvilahden Tiivistämö (Kaasutehtaankatu 1) ja Rosebud Sivullinen (Kaisaniemenkatu 5).

Ohjelmistossa nähdään muun muassa syväsukellus Harry Salmenniemen runouteen, Ylen Tanssiva karhu -palkinnon julkistus, perinteinen Tietokirjaraati sekä black mödernism -yhtyeen Ukraina-teemainen esitys. Koko ohjelmaan voi tutustua festivaalin sivuilla.

Viapori Jazz 23.–28.8.

Todella pitkäksi venähtäneen poikkeusajan jälkeen on aika kokoontua poikkeuksellisen hienolle festivaalille juhlistamaan Viapori Jazzin väliin jäänyttä kahdennettakymmenennettä jazzjuhlaa. Tervetuloa nauttimaan elokuun illoista Suomenlinnaan Viapori Jazzin musiikillisen tarjonnan ääreen!

Festivaalilla nähdään muun muassa Jukka Perkon, Mikko Perkolan ja Mamba Assefan konsertti Perko/La, Emma Salokosken ja Jarmo Saaren yhteisesiintyminen, Timo Brass Band ja perinteinen Yllätyskonsertti. Festivaalin taiteellinen johtaja on Jukka Perko.

Etsitkö jotain muuta? Juhlaviikkojen ohjelman kohokohtiin tutustut kätevästi mobiiliesitteestämme, ja festivaalin koko ohjelma löytyy verkkosivuiltamme.

Juhlaviikkojen graafinen ilme perustuu taiteilija Kevin Aboschin RYJ-teossarjaan. Teokset on luotu suomalaisten ryijyjen pohjalta tekoälyä apua käyttäen.

Tervetuloa taiteen äärelle!

Helsingin juhlaviikot on Pohjoismaiden suurin monitaidefestivaali, joka järjestetään vuosittain elo-syyskuun vaihteessa. Juhlaviikkojen tehtävänä on tarjota laajalle kotimaiselle ja ulkomaiselle yleisölle ainutlaatuisia taide-elämyksiä. Tapahtuma on järjestetty vuodesta 1968 alkaen. Juhlaviikkoja toteutetaan yhteistyössä Elisan, Helsingin Sanomien, Accenturen, hasan & partnersin, Hekun, Punamustan, Marski by Scandicin, Renaultin, Akun Tehtaan ja Hartwallin kanssa.

Helsingin juhlaviikot järjestetään 12.8.-4.9.2022.

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

24.11.2022

Helsingin juhlaviikot: Nicholas Collonin johtaman Aurora-orkesterin tulkinta Kevätuhrista saa maailmanensi-iltansa elokuussa

Klassisen musiikin innovatiivisimpiin kokoonpanoihin lukeutuva Aurora-orkesteri esittää Igor Stravinskyn ikonisen Kevätuhri-teoksen ulkomuistista Helsingin Musiikkitalossa 29. elokuuta. Esitys on osa Helsingin juhlaviikkojen ohjelmaa, ja sen liput ovat nyt myynnissä Ticketmasterissa. Brittiläinen Aurora on Radion sinfoniaorkesterin ylikapellimestari…

Lue lisää

05.09.2022

Helsingin juhlaviikkoja juhlittiin satojen tapahtumien voimin ympäri kaupunkia ja uudessa Huvilanrannassa

Viikonloppuna päättyneillä Helsingin juhlaviikoilla nähtiin odotetun paluun tehneen Taiteiden yön ohjelma mukaanlukien satoja tapahtumia, joiden joukossa oli useita kantaesityksiä ja Suomen ensiesityksiä. Uusi Huvilanrannan terassialue keräsi arviolta 50 000 kävijää ja rakentuu Huvilan yhteyteen jälleen…

Lue lisää