20.07.2022

Helsingin juhlaviikkojen ystäväfestivaalit ja Taiteiden yö täyttävät kaupungin taiteella elokuussa

Muista ilmoittaa tapahtumasi mukaan Taiteiden yöhön!

Koko kaupungin juhla Taiteiden yö täyttää taas Helsingin juhlahumulla 18. elokuuta. Pimenevässä illassa koetaan maksuttomia taideyllätyksiä ympäri kaupunkia. Ohjelmasta löytyy varmasti jokaiselle jotain: mukaan on ilmoittautunut jo yli 100 erilaista tapahtumaa!

Voit ilmoittaa tapahtuman Taiteiden yöhön sivuillamme. Toivomme mukaan  kaikenlaisia taidetapahtumia, jotka eivät ole aatteellisia tai kaupallisia. Ohjelmassa on nähty esimerkiksi taidenäyttelyitä, työpajoja, ulkoilmaleffoja ja performansseja.

 

Juhlaviikkojen ystäväfestivaaleilta löytyy taidetta jokaiseen makuun

Juhlaviikkojen ystäväfestivaalit täyttävät elokuun lopun ja syyskuun alun ikimuistoisilla taide-esityksillä, keskusteluilla ja klubeilla. Alla esitellään osa Juhlaviikkojen seitsemästä ystäväfestivaalista. Ota päivämäärät talteen ja jatka kesää kulttuurielämysten parissa.

Outsider Art Festival 12.–21.8.

Outsider Art Festival antaa äänen outsider-taiteen tekijöille esittämällä valloittavan kattauksen musiikkia, kuvataidetta, esittävää taidetta, elokuvia, kirjallisuutta ja elämäntarinoita. OAF 2022 esittää monialaisen taideohjelman, joka sisältää yli 20 tapahtumaa eri puolilla kaupunkia sekä verkossa. Festivaalilla on ilmaisia ja maksullisia tapahtumia.

Helsingin oopperakesä 18.8.–4.9.

Aikamme uuteen kamarioopperaan ja musiikkiteatteriin keskittyvä festivaali tarjoaa laajan tekijöiden ja teosten katselmuksen Aleksanterin teatterissa. Kolmen viikon aikana nähtävä ohjelmisto sisältää seitsemän näyttämöteosta, jotka tuovat esiin oopperan värikkään tyylikirjon. Oopperakesän ohjelmistossa nähdään muun muassa Heta Ahon ja Mirva Koivukankaan Tove Janssonista kertova kamariooppera Tove J., Laura Kaminskyn yhteiskunnallinen nykyooppera As One ja Suomen ensiesityksensä saava Philip Glassin Akhnaten.

Runokuu 22.–29.8.

Runokuu on Nuoren Voiman Liiton järjestämä poikkitaiteellinen kirjallisuusfestivaali, joka järjestetään tänä vuonna teemalla raja. Ohjelman keskustelut, iltaklubit ja esitykset käsittelevät mm. elämän rajallisuutta, rajattomuutta, merkitysten rajoja, kirjallisuuden lajien rajapintoja sekä hierarkioiden kumoamista. Festivaalin päätapahtumapaikkoja ovat tänä vuonna Suvilahden Tiivistämö (Kaasutehtaankatu 1) ja Rosebud Sivullinen (Kaisaniemenkatu 5).

Ohjelmistossa nähdään muun muassa syväsukellus Harry Salmenniemen runouteen, Ylen Tanssiva karhu -palkinnon julkistus, perinteinen Tietokirjaraati sekä black mödernism -yhtyeen Ukraina-teemainen esitys. Koko ohjelmaan voi tutustua festivaalin sivuilla.

Viapori Jazz 23.–28.8.

Todella pitkäksi venähtäneen poikkeusajan jälkeen on aika kokoontua poikkeuksellisen hienolle festivaalille juhlistamaan Viapori Jazzin väliin jäänyttä kahdennettakymmenennettä jazzjuhlaa. Tervetuloa nauttimaan elokuun illoista Suomenlinnaan Viapori Jazzin musiikillisen tarjonnan ääreen!

Festivaalilla nähdään muun muassa Jukka Perkon, Mikko Perkolan ja Mamba Assefan konsertti Perko/La, Emma Salokosken ja Jarmo Saaren yhteisesiintyminen, Timo Brass Band ja perinteinen Yllätyskonsertti. Festivaalin taiteellinen johtaja on Jukka Perko.

Etsitkö jotain muuta? Juhlaviikkojen ohjelman kohokohtiin tutustut kätevästi mobiiliesitteestämme, ja festivaalin koko ohjelma löytyy verkkosivuiltamme.

Juhlaviikkojen graafinen ilme perustuu taiteilija Kevin Aboschin RYJ-teossarjaan. Teokset on luotu suomalaisten ryijyjen pohjalta tekoälyä apua käyttäen.

Tervetuloa taiteen äärelle!

Helsingin juhlaviikot on Pohjoismaiden suurin monitaidefestivaali, joka järjestetään vuosittain elo-syyskuun vaihteessa. Juhlaviikkojen tehtävänä on tarjota laajalle kotimaiselle ja ulkomaiselle yleisölle ainutlaatuisia taide-elämyksiä. Tapahtuma on järjestetty vuodesta 1968 alkaen. Juhlaviikkoja toteutetaan yhteistyössä Elisan, Helsingin Sanomien, Accenturen, hasan & partnersin, Hekun, Punamustan, Marski by Scandicin, Renaultin, Akun Tehtaan ja Hartwallin kanssa.

Helsingin juhlaviikot järjestetään 12.8.-4.9.2022.

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

30.01.2024

Helsingin juhlaviikkojen taiteelliseksi johtajaksi on valittu Johanna Freundlich

Helsingin juhlaviikot on Pohjoismaiden suurin monitaiteellinen kaupunkifestivaali. Viisikymmentäkuusi vuotta täyttävä festivaali hakee entistäkin laajempia yleisöjä ja vahvoja yhteistyömuotoja kotimaisen ja kansainvälisen taide- ja kulttuurikentän kanssa. Helsingin juhlaviikkojen taiteelliseksi johtajaksi on nimitetty Johanna Freundlich 24.1.2024 alkaen.…

25.01.2024

The Cleveland Orchestralle toinen konsertti Helsingin juhlaviikoille

The Cleveland Orchestran Helsingin juhlaviikoille marraskuussa julkaistu konsertti myi nopeasti loppuun. Suuren kysynnän vuoksi orkesteri tekee Helsingissä toisen konsertin ja esiintyy Musiikkitalossa myös 29. elokuuta, jolloin ohjelmassa on Sergei Prokofjevin toinen sinfonia ja Hector Berliozin…

02.01.2024

Helsingin juhlaviikot: Aurora-orkesterin tulkinta Kevätuhrista katsottavissa Ylellä

Taltiointi Juhlaviikoilla nähdystä Igor Stravinskyn ikonisesta Kevätuhrista on saapunut Yle Areenaan! Aurora-orkesterin ja Nicholas Collonin visuaalinen tulkinta mestariteoksesta esitettiin Juhlaviikoilla elokuussa täydelle salille – orkesterille ominaiseen tapaan täysin ilman nuotteja. Kevätuhrin lisäksi esitykseen kuului teoksen taustoista kertova…