22.07.2021

Helsingin juhlaviikkojen ystäväfestivaaleilta löytyy kulttuuritarjontaa jokaiseen makuun

Nukketeatteria, Billie Holidayn musiikkia vai rajatilarunoutta?

Helsingin kulttuurin täyteisestä loppukesästä löytyy tätä kaikkea. Esittelyvuorossa on toiset neljä Juhlaviikkojen kahdeksasta ystäväfestivaalista. Anna taiteen värittää loppukesäsi!

Viapori Jazz on täällä taas!

Viapori Jazz kutsuu uudet ja vanhat ystävänsä viettämään viime vuonna väliin jäänyttä 20. jazzjuhlaa viehättävään Suomenlinnaan 24.–28.8. Viapori Jazz käynnistyy tänä kesänä nuoren ja lahjakkaan Maja Mannilan triolla kera ikinuoren ja lahjakkaan Iiro Rantalan. Festivaalikansan iloksi ja ihmetykseksi on tarjolla myös mm. Marzi Nymanin ja Anu Komsin yhteisprojekti, Marjo Leinonen Billie Holiday -ohjelmistoineen ja omaleimaisen väkevä Signe-yhtye. Tervetuloa nauttimaan elokuun pimenevistä illoista ja jazz-helmistä ainutlaatuiseen miljööseen.

Nukketeatterin lumoa lapsille ja aikuisille

SAMPO Festivaali on nukketeatterin ystävien kohtaamispaikka, joka tarjoaa ainutlaatuisia nukketeatterihetkiä niin lapsille, aikuisille, alan ammattilaisille kuin taiteenlajista vasta kiinnostuneille. Elokuun 25.–29. päivä juhlittavalla kansainvälisellä festivaalilla tarjolla on maagista voimaa, hulvattomia hetkiä ja mieleenpainuvia tunnelmia.

Festarin avaa kotimainen kantaesitys aikuisille: Kuuman Ankanpoikasen FUNNY – The Best Puppet Show Ever Made poksauttaa lavan täyteen muotoaan muuttavia ilmapalloja, häilyviä projisointeja ja unelmia tähteydestä. Funny piilottaa pahan pumpuliin ja pohtii viihdyttämisen tragediaa. Lavatähtinä nähdään Merja Pöyhönen ja Riina Tikkanen. Koko festivaaliohjelma julkaistaan elokuun alussa. Pysy kuulolla ja anna nukketeatterin yllättää!

Intiimejä keskusteluita kirjallisuudesta 

Kansainvälinen käännöskirjallisuusfestivaali Helsinki Lit tarjoaa runsaan kattauksen ohjelmaa kirjojen ystäville 3.–4.9., kun kotimaiset ja ulkomaiset vieraat kohtaavat Keskustakirjasto Oodissa. Kirjallisuudesta ja yhteiskunnallisista ilmiöistä keskustelevat muun muassa Jens Lapidus ja Sofi OksanenSusanna Alakoski ja Koko Hubara sekä Fernanda Melchor ja Rosa Liksom. Festivaalin ohjelma valmistuu elokuun aikana, ja kaikkiin keskusteluihin on vapaa pääsy.

Eläköön alakulttuuri! 

Perttu Häkkisen säätiön Alakulttuuripäivä on kunnianosoitus suomalaiselle marginaalitaiteelle ja sen tekijöille. 4.9. vietettävä päivä juhlii tee-se-itse-hengessä syntynyttä, instituutioiden ulkopuolista taidetta ja rohkaisee järjestämään henkeen sopivaa tapahtumaa ympäri maan. Helsingissä meno keskittyy itäisen kaupungin kulttuurihelmeen Stoaan, jossa koetaan muun muassa livemusaa, katutaidetta, katsaus suomalaisten musiikkivideoiden marginaaliin, keskusteluita alakulttuurista ja alakulttuuritori, jossa myydään hengentuotoksia pienpainatteista omakustannelevyihin. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Tutustu koko ohjelmaan osoitteessa helsinkifestival.fi.
Liput ovat myynnissä Ticketmasterin kanavissa.

Kaikki festivaalin tapahtumat järjestetään tapahtumahetkellä voimassa olevien turvallisuusvaatimusten mukaisesti, ja lippuja on saatavilla viranomaissuositukset ja -rajoitukset huomioiden.

Tervetuloa taiteen äärelle!

Helsingin juhlaviikot on Pohjoismaiden suurin monitaidefestivaali, joka järjestetään vuosittain elo-syyskuun vaihteessa. Juhlaviikkojen tehtävänä on tarjota laajalle kotimaiselle ja ulkomaiselle yleisölle ainutlaatuisia taide-elämyksiä. Tapahtuma on järjestetty vuodesta 1968 alkaen. Juhlaviikkoja toteutetaan yhteistyössä Elisan, Helsingin Sanomien, OP:n, Accenturen, Hekun, Punamustan, Marski by Scandicin, Renaultin ja Akun Tehtaan kanssa.