25.06.2009

Helsingin juhlaviikkojen vuoden 2010 tilaustanssiteos Carl Knifilta

Vuoden 2010 Helsingin juhlaviikkojen tanssin tilausteoksen tekijäksi on valittu tanssitaiteen maisteri Carl Knif.

Teoksen valinnut raati vakuuttui Knifin liikekielen raikkaudesta sekä ehdotuksen konkreettisuudesta.

– Knifin suunnitelma Juhlaviikkojen tilausteokseksi on pitkälle mietitty kokonaisuus. Hänellä oli selkeä visio eri taiteenlajeja yhdistävästä työstä, jossa nähdään tanssin lisäksi elävää musiikkia ja videotaidetta, raadin puheenjohtaja Kenneth Kvarnström kertoo.

Muun muassa Jyrki Karttusen teoksissa esiintynyt ja Tero Saarinen Companyssa tanssiva Carl Knif on tehnyt aiemmin kuusi omaa koreografiaa. Hän odottaa vuonna 2010 esitettävän teoksen työstämistä innolla.

– Mahtavaa päästä aloittelevana koreografina työstämään teosta näin upeissa puitteissa. Tarkoitukseni on tutkia esityksessä kaupunkia ja ihmistä kaupunkitilassa. Toivon, että fyysisyyttä ja voimakkaita tunteita ilmaiseva teos saa Juhlaviikoilla yleisöä, jolle nykytanssi ei ole tuttua, Knif toteaa.

Helsingin juhlaviikot haki tanssiteoksen tekijää nyt toista kertaa. Ensimmäistä kertaa koreografia haettiin vuonna 2008. Teoksen tekijäksi valitun Virva Talosen Poikkeustapauksia – Special Cases -teoksen ensi-ilta on 28.8.2009.

Juhlaviikot rahoittaa tilausteoksen tuotantokustannuksia enintään 20 tuhannen euron tuotantoavustuksella. Kiasma-teatteri tarjoaa esitystilan ja tekniikan. Carf Knifin teos esitetään Kiasma-teatterissa vuoden 2010 Juhlaviikoilla.

Tilausteoksen tekijän valitsi raati, jossa olivat mukana Helsingin juhlaviikkojen tanssiohjelmiston taiteellinen neuvonantaja Kenneth Kvarnström (pj.), Kiasma-teatterin tuottaja Riitta Aarniokoski, akateemikko Marjo Kuusela sekä Helsingin juhlaviikkojen toiminnanjohtaja Erik Söderblom.

Tänä vuonna Helsingin juhlaviikot järjesetään 13.-30.8.

Helsinki Festival