05.08.2014

Helsingin juhlaviikkojen kaupunkikeidas KoeHelsinki aukeaa elokuussa

Helsingin juhlaviikot avaa perjantaina 15.8.2014 kaupunkilaisia varten pop up -kaupunki KoeHelsingin — keitaan täynnä taidetta, kohtaamisia ja elämyksiä. Kansalaistorille, Musiikkitalon ja Sanomatalon väliselle aukiolle, syntyvä kaupunki kaupungissa on festivaalin sydän. Kaikki ovat KoeHelsinkiin tervetulleita kokemaan, olemaan ja osallistumaan.

KoeHelsingin ohjelmassa on mm. elokuvia ja kokkausta, puistokonsertteja, koodausta ja nuotiotarinoita, työpajoja, keskusteluja, yhteislaulua ja kaikille avoin lava. Sirkusesityksiä lukuun ottamatta kaikki ohjelma on ilmaista. Lisäksi alueella on viihtyisä kahvila-ravintola sekä infopiste. KoeHelsinki on avoinna läpi koko festivaaliajan 15.-31.8.2014 joka päivä klo 9-02.

Poimintoja KoeHelsingin monipuolisesta ohjelmasta

Roskalavapaviljonkia eli kaupunkilaisten yhteistä tilaa keskelle Helsinkiä rakennetaan KoeHelsingissä koko festivaaliajan. Paviljongissa on luvassa ohjelmaa eri teemoilla korjauksesta ekomuotiin, keskusteluista kaupunkiviljelyyn.

Päivittäinen kello viiden teehetki avaa keskusteluyhteyden taiteilijoiden, kulttuurivaikuttajien ja yleisön välille. Mukaan on lupautunut esim. legendaarinen Laurie Anderson.

Artisti kokkaa –sarjassa mm. Huvila goes Treme -illan neworleanslaiset muusikot kokkaavat perinteisiä kreoliherkkuja. Yleisö pääsee maistelemaan valmiita annoksia.

Aiemmilta vuosilta tuttu Juhlaviikkoklubi muuttaa KoeHelsinkiin. Klubiohjelma tarjoilee ainakin Tärähtäneitä ämmiä, ennakkoesityksen Palsa-elokuvasta, kolumbialaisen Herencia de Timbiqui –yhtyeen ensikeikan Suomessa sekä sanataiteen terävintä kärkeä.

Miltei koko Kansalaistorille Sanomatalolta Musiikkitalon pohjoispäätyyn laajenevaa aluetta rajaavat vanerilevyistä rakennettavat avoimet portit. KoeHelsingin arkkitehtuurista vastaa Leonard Ma yhdessä NOW-arkkitehtitoimiston Tuomas Toivosen ja Nene Tsuboin kanssa.

Koko KoeHelsinki-ohjelma löytyy osoitteesta helsinginjuhlaviikot.fi/koehelsinki
www.helsinginjuhlaviikot.fi

Helsingin juhlaviikot järjestetään 15.-31.8.2014.