12.04.2018

Helsingin juhlaviikkojen johtajan kausi päättyy

Pohjoismaiden suurin monitaidefestivaali Helsingin juhlaviikot täyttää tänä vuonna 50 vuotta. Vuoden 2018 juhlavuosifestivaali on samalla Juhlaviikkojen toiminnanjohtajan Topi Lehtipuun viimeinen työnäyte tässä tehtävässä. Vuoden 2018 festivaaliohjelma julkistetaan 25. huhtikuuta.

Lehtipuun toimikausi päättyy kuluvan vuoden syksyllä ja Helsinki-viikon säätiö on käynnistänyt uuden taiteellisen johtajan rekrytoinnin. Kevään aikana valmistuu Helsingin kaupungin selvitys tapahtumatuotannosta, jolla on vaikutuksia myös Helsingin juhlaviikkojen organisaatioon.

”50-vuotisjuhliin päättyy yksi Juhlaviikkojen aikakausi, ja vuosi 2019 antaa mahdollisuuden uuteen uljaaseen aloitukseen uudella johdolla. Juhlaviikot jatkaa työtään taiteen edistämiseksi kansainvälisenä monitaidefestivaalina”, kertoo Juhlaviikkojen nykyinen toiminnanjohtaja Topi Lehtipuu.

”Juhlaviikot on upea ja monitaiteellinen kaupunkifestivaali, ja siksi olennainen osa kasvavan kaupungin luonnetta ja strategiaa”, kommentoi Helsinki-viikon säätiön puheenjohtaja Juhana Vartiainen. ”Meidän mielestämme parhaat elämykset kuuluvat jokaiselle. Haluamme tarjota helsinkiläisille ja vierailijoille korkeatasoisinta mahdollista taidetta.”

Helsingin juhlaviikot järjestetään 17.8.-2.9.2018.

www.helsinginjuhlaviikot.fi