21.07.2015

Helsingin juhlaviikkojen Huvilan ohjelma täydentyy diskoillalla legendaarisen Giorgio Moroderin seurassa

Helsingin juhlaviikkojen Huvila-teltan ohjelma täydentyy. Elektronisen ja konemusiikin grand old man Giorgio Moroder esiintyy Huvilassa lauantaina 22.8. Säveltäjä ja DJ Giorgio Moroder oli 1970-80-lukujen yksi vaikutusvaltaisimmista tuottajista, jota ilman diskokulttuuria ei tunnettaisi nykymuodossaan.

Vuosien saatossa Moroder on työskennellyt mm. Barbra Streisandin, Elton Johnin, Cherin, Janet Jacksonin, David Bowien, Freddie Mercuryn, Roger Daltreyn,  Chaka Khanin ja Pat Benatarin kanssa. Erityisesti hänet muistetaan Donna Summerin nousukiidon mahdollistajana. Ikiklassikot kuten Love to Love You Baby, Hot Stuff ja I Feel Love ovat hänen käsialaansa. Gorgio Moroder on säveltänyt myös paljon elokuvamusiikkia, mm. Midnight Express, Top Gun, Flashdance ja American Gigolo –elokuviin.

75-vuotias Moroder ei kuitenkaan tyydy muistelemaan menneitä vaan on tiukasti kiinni tämän päivän edm-kulttuurissa. Uuden tulemisensa hän teki pari vuotta sitten Daft Punkin Random Access Memories -albumin kappaleella Giorgio by Moroder, puheroolissa. Moroderin uunituoreella omalla levyllä Déjà Vu vierailevat mm. Kylie Minogue, Charli XCX, Sia ja Britney Spears.

Huvilan DJ-setissä kuullaan niin uuden levyn materiaalia kuin vanhoja hittejäkin.

Lämmittelijänä esiintyy harvakseltaan keikkaileva Uusi Fantasia diskon, elektron ja iskelmän sekoituksellaan.

www.helsinginjuhlaviikot.fi