16.04.2015

Helsingin juhlaviikkojen Huvila-teltta täyttää 20 vuotta

Sen kunniaksi Juhlaviikot avaa Huvila-arkistonsa ja tarjoaa kaupunkilaisille 20 artikkelia helsinkiläisen kaupunkikulttuurin kehityksestä 

Helsingin juhlaviikkojen Huvila-teltta on ollut Helsingin maamerkki ja musiikkielämän rikastuttaja jo 20 vuotta. Huvila on Juhlaviikkojen ainoa ikioma tapahtumapaikka, ja festivaali juhlii sen 20-vuotissynttäreitä tänä vuonna monin eri tavoin.

Juhlaviikkoarkisto kokoaa kaikkien Huvilassa esiintyneiden artistien ja konsertti-iltojen tiedot, kuvia, videomateriaalia ja toimittajien arvioita samalle sivustolle. Saitti löytyy osoitteessa: juhlaviikkoarkisto.fi.

Huvilalla on ollut merkittävä rooli Helsingin kaupunkikulttuurin kehityksessä. Siitä syystä Juhlaviikot on tilannut Reetta Rädyltä ja Ville Blåfieldiltä 20 artikkelin sarjan Kiitos Helsinki 1995-2015, joka kuvailee kaupunkikulttuurin kehitystä viimeisen 20 vuoden ajalta. Artikkelien teemat laajenevat Huvilasta mm. klubi- ja kahvilakulttuuriin, suurkonsertteihin, yhteisöllisten tapahtumien nousuun ja festivaaleihin. Artikkelisarja löytyy kokonaisuudessaan verkkojulkaisuna osoitteesta: kiitoshelsinki.fi.

Huvila 1995-2015
Huvila-teltta on ainutlaatuinen tila konserttisalin ja tavanomaisen festivaaliteltan väliltä. Se on pystytetty vuodesta 1995 joka kesä Eläintarhantielle, Hakaniemen Tokoinrantaan, festivaalin ajaksi. Festivaaliteltta on arkkitehti Roy Mänttärin suunnittelema ja se syntyi aikanaan osana Esa-Pekka Salosen johtamien Juhlaviikkojen uudistuksia. Huvilan ohjelma ― herkistä konserteista riehakkaisiin klubi-iltoihin ― rikastuttaa Helsingin musiikkielämää. Erityisesti Huvila tunnetaan vahvasta maailmanmusiikin tarjonnastaan sekä entuudestaan tuntemattomampien artistien esittelystä. Vuosien varrella Huvilassa ovat esiintyneet mm. Radiohead, Massive Attack, Cesaria Evora, Marc Ribot, Laurie Anderson & Lou Reed, Wilco, Hugh Masekela, Yoko Ono & Thurston Moore ja Los Lobos.

Huvila on myös herättänyt paljon intohimoja. Vuosien varrella on mm. pohdittu, saako siellä tanssia tai mihin asti musiikkia saa soittaa.

Huvilan vuoden 2015 ohjelma julkistetaan 22.4.

Helsingin juhlaviikkojen ohjelma julkistetaan keskiviikkona 22.4.
Helsingin juhlaviikkoja vietetään seuraavan kerran 14.-30.8.2015.

www.helsinginjuhlaviikot.fi