07.08.2012

Helsingin juhlaviikkojen Art Goes Kapakka puhaltaa henkeä Helsinkiin 16.-25.8.2012

10 päivää ja 10 yötä, 33 festivaaliravintolaa, 343 ohjelmaa ja 27 näyttelyä.

17. kertaa järjestettävä Art Goes Kapakka -kaupunkifestivaali tarjoaa monipuolisen musiikin, taiteen, tieteen, makujen sekä tanssin ja teatterin täyteisen ohjelman. Uusi Muotia Art Goes Kapakka esittelee kotimaisen muodin ajankohtaisia suunnittelijoita. Kaikki ohjelmat ovat yleisölle maksuttomia.

Festivaaliohjelmassa on tarjolla uusia upeita tuttavuuksia sekä kiinnostavia kokoonpanoja kotimaisilta ja kansainvälisiltä huipputekijöiltä: tansanialais-suomalainen superryhmä Andrew Ashimba Band, Bar Sociksen kansainvälinen Lyhytelokuvafestivaali, virolainen vaihtoehtofolk-yhtye Tartu Popi ja Roki Instituut, Hummingbird-yhtyeen perustajajäsen ja mm. Jimi Hendrixin kanssa musisoinut yhdysvaltalainen Conrad Isidore, suomalaisten jazzmuusikoiden huippukokoonpano Gonzo, kansainvälistäkin suosiota kerännyt indie-yhtye Phantom, Heikki Sarmannon Carroussel-laulusarjan kauniita kappaleita jazzlegendan itsensä säestämänä, erityiseen soundpainting-viittomakieleen perustuva Helsinki Soundpainting Ensemble sekä rakkaustarinansa alkulähteille Eliteen palaavat Nicke ja Raakel Lignell.

Huippuohjelmistossa tarjolla myös Irina Björklund, Mariska & Pahat sudet, superduo Toot Toot, rap-lupaus Noah Kin, jazz-yhtye Mopo, Sara Sayed, Jukka Orma, Kimmo Härmä & Myötätuuli, Kuningasidea, Samuli Laiho sekä Suvi Isotalo feat. Timo Kämäräinen.

Muotia Art Goes Kapakka on tämän vuoden uutuussarja, joka esittelee kotimaisen muodin kiinnostavia nimiä festivaaliravintoloissa lauantaina 25. elokuuta. Sarjan on kuratoinut toimittaja ja Hel Looks –sivuston ylläpitäjä Liisa Jokinen. Festivaaliravintoloissa esitellään Antti Asplund, KAKSITVÅ, Sasu Kauppi ja Liike-myymälän suunnittelijat Dusty, Jaana Haaksiluoto, Lustwear, Nomen Nescio, Tikit, Tyra Therman ja vainio.seitsonen.

Festivaalin lähtölaukauksena toimii Kuorojen kierros. Tänä vuonna ennätyksellinen 95 kuoron ja lauluryhmän sekä yli 1900 laulajan konsertti pidetään Senaatintorilla torstaina 16.8. klo 19, minkä jälkeen kuorot levittäytyvät esiintymään festivaaliravintoloihin ja kaupungille.

Taidenäyttelysarja Tsiigaa esittelee monipuolisen näyttelykokonaisuuden kotimaisilta nykytaiteilijoilta. Onko tässä vapaata? -teema liittyy ihmisten kohtaamiseen, mutta myös yleisön ja taiteen kohtaamiseen uudessa ympäristössä. Sarjan on kuratoinut Suomen Kuraattorien yhdistys, SKY ry.

Tiede on Taidetta -keskustelusarja johdattelee yleisön ajankohtaisten aiheiden äärelle. Huipputiedemiehet ja ajattelijat pohtivat negatiivisen ja positiivisen liittoa ravintola Dubrovnikissa mm. teemoilla Onko menninkäisiä olemassa, Kieli, valta ja politiikka sekä Työhön iloa ja imua. Keskusteluissa mukana mm. Esko Valtaoja, Matti Huttunen, Tuomari Nurmio, Kari Enqvist, Heimo Langinvainio, Kirsi Piha ja Kaarina Hazard.

Ruokasarja Maista Art Goes Kapakka esittelee festivaaliravintoloissa ruokalan ja raaka-aineiden asiantuntijoita. Tilaisuuksissa yleisö saa ravintoa keholle sekä mielelle, sillä asiantuntijoiden luentojen lisäksi tarjolla on keittiömestareiden valmistamia maistiaisia. Aiheina mm. chili, savustus, suomalaiset perinnejälkiruoat, makkaran valmistus ja terva.

Art Goes Kapakka on Helsingin juhlaviikkojen yhteistyöfestivaali. Art Goes Kapakan yhteistyökumppaneita ovat Koff, Gancia, Eastway, Clear Channel, Pianokeskus ja Alma360. Tiede on Taidetta –sarjassa yhteistyössä Suomen Akatemia, Tekes ja Duodecim. Maista-sarjan yhteistyössä Heinon Tukku. Tsiigaa-taidenäyttelyiden yhteistyössä Houston inc. ja Artek.

http://www.helsinginjuhlaviikot.fi