24.05.2010

Helsingin juhlaviikkojen 2011 tanssin tilausteoksen haku käynnistyy

Mitä haluaisit tehdä Juhlaviikkojen ja Helsinki Dance Companyn kanssa?

Helsingin juhlaviikot tilaa yhteistyössä Helsingin Kaupunginteatterin kanssa uuden tanssiteoksen suomalaiselta tai Suomessa asuvalta koreografilta. Tilausteoksen tekijäksi voi hakea Helsingin juhlaviikkojen internet-sivujen kautta. Haku alkaa heti ja päättyy 2.8.2010.

Uuden yhteistyön kautta tilausteoksen koreografi saa käyttöönsä paitsi rahallisen tuotantoavustuksen myös tilan, kuusi Helsinki Dance Companyn tanssijaa ja tuotantokoneiston. Tanssiteos saa ensi-iltansa vuoden 2011 Juhlaviikoilla Helsingin kaupunginteatterin Studio Elsassa.

Tilausteoksen koreografille halutaan antaa tuki niin että hän voi parhaansa mukaan keskittyä taiteen tekemiseen. Tilausteoksen koreografin valitsee raati, jonka jäsenet ovat taiteilijaprofessori Kenneth Kvarnström (pj.), akateemikko Marjo Kuusela ja Helsingin juhlaviikkojen toiminnanjohtaja Erik Söderblom. Raadin valinta julkistetaan syyskuussa 2010.

Juhlaviikot ryhtyi tilaamaan tanssiteoksia vuonna 2008 tukeakseen kotimaisen tanssin elinvoimaa ja antaakseen koreografeille tilaisuuden töidensä esittelyyn. Kaksi ensimmäistä tanssin tilausteosta tilattiin yhteistyössä Kiasma-teatterin kanssa. Ensimmäisen tilausteoksen vuonna 2009 teki koreografi Virva Talonen.

Vuoden 2010 tanssin tilausteoksen koreografi on Carl Knif. Knifin Hologram Walls saa ensi-iltansa Kiasma-teatterissa 26.8.2009.

Helsingin juhlaviikot järjestetään 20.8.-5.9.2010.

Helsinki Festival