12.08.2010

Helena Juntunen hurmaa Turun musiikkijuhlien perjantai-illassa

Turun musiikkijuhlien toisena päivänä perjantaina 13. elokuuta päästään kurkkaamaan sopraanon olohuoneeseen ja kokemaan vapauttavaa bluesia Turku Energian upeassa Turbiinihallissa.

Helena Juntunen vapauttaa konsertin perinteisistä kaavoistaan Sigyn-salissa klo 18., kun hän pohtii onnen käsitettä laulaen ja jutellen pianisti Jukka Nykäsen, baritoni Florian Boeschin ja tutkija Mikko Samsin kanssa. Ilari Nummen ohjaamassa HELLUN HELLALLA -illassa kuullaan mm. iki-ihanat Jean Sibeliuksen klassikot Var det en dröm, Första kyssen, Illalle ja Våren flyktar hastigt, Oskar Merikannon Ma elän! ja Päivyt paistaa sekä Nils Fougstedtin romanssi Sua vain yli kaiken mä rakastan.

Florian Boesch laulaa Franz Schubertin ja Robert Schumannin liedejä, ja yhdessä Helena ja Florian esittävät mm. Paminan ja Papagenon dueton Wolfgang Amadeus Mozartin Taikahuilusta.

Kotimaisen Bluesin ykkösnimet Honey B. & The T-Bones, eli Aija Puurtinen, laulu ja basso, Esa Kuloniemi, kitara ja Jaska Lukkarinen, rummut, ja Seppo Kantonen, koskettimet, esittävät klassisia blues-suosikkeja ja uusia kappaleita Turku Energian Turbiinihallissa klo 21. Vapaudenkaipuusta raskaan työn keskellä syntyneellä bluesilla on itseoikeutettu paikka vapaus-teeman festivaalilla. Uusia bluestekstejä BLUESTURBIINIIN ovat tuottaneet mm. Mari Mörö ja Markku Into, ja säveltäjinä toimivat Markus Fagerudd, Pekka Kuusisto, Aija Puurtinen ja Seppo Kantonen.

Päivän ohjelma
18.00 Sigyn-sali: Hellun hellalla * Helena Juntunen, sopraano, Jukka Nykänen, piano, Florian Boesch, baritoni, Mikko Sams, asiantuntija
21.00 Turbiinihalli: Bluesturbiini * Honey B. & The T-Bones, Seppo Kantonen

Lipunmyynti
Lippuja konsertteihin saa Lippupalvelun myyntipisteistä kautta maan, Åbo Svenska Teaterin lippukassalta kauppakeskus Hansassa (Aurakatu 10) ma–pe klo 12–15 sekä konserttipaikoilta tuntia ennen konsertin alkua.

Turun musiikkijuhlat järjestetään 12.-20.8.2010.

http://www.tmj.fi