04.08.2009

Heleää kuorolaulua ja taitavaa urkumusisointia Espoon Urkuyö ja Aaria -festivaalilla

Koko kesän jatkuneen Urkuyö ja Aaria -festivaalin elokuun konsertit aloittaa Läksin minä kesäyönä -konsertti torstaina 6.8. Espoon tuomiokirkossa, jossa esiintyvät maineikas ja kansainvälisesti tunnettu espoolainen nuorisosekakuoro Candomino sekä Kotkan kansainvälisen urkukilpailun 2009 finalisti Ilpo Laspas.

Vuonna 1967 perustettu Candomino on tehnyt lukuisia menestyksekkäitä konserttimatkoja ympäri maailman ja se esiintyy ahkerasti myös Suomessa. Candomino on voittanut niin kansainvälisiä kuin kotimaisia kuorokilpailuja, esittänyt useita kantaesityksiä ja tehnyt yli kaksikymmentä äänitettä.

25-vuotias urkuri Ilpo Laspas menestyi Kotkan kansainvälisessä urkukilpailussa keväällä 2009 pääsemällä kilpailun finaaliin. Hän on menestynyt myös Johann Sebastian Bach -kilpailussa Leipzigissa, jossa hän on sijoittunut toiseksi sekä urku- että cembalosarjassa. Laspas opiskelee urkujensoiton lisäksi cembalon- ja pianonsoittoa ja hän on esiintynyt kaikilla kolmella soittimellaan sekä soolokonsertein että kamarimusiikki- ja orkesterikokoonpanoissa.

Läksin minä kesäyönä -konsertissa Candomino laulaa suomalaisia kansanlauluja mm. Leevi Madetojan sovituksina ja Toivo Kuulan, Heikki Klemetin ja Madetojan lauluja. Lisäksi kuoro esittää osia suomalaisen kuoromusiikin uudistajan Bengt Johanssonin teoksesta Missa a quattro voci, virolaisen Cyrillus Kreekin psalmeja ja saksalaisen Heinrich Schützin motetin.

Ilpo Laspas soittaa Franz Lisztin Otto Nicolain orkesterisävellyksen pohjalta uruille säveltämän Kirkollisen juhla-alkusoiton koraalista ”Jumala ompi linnamme” sekä J.S. Bachin Preludin ja fuugan D-duuri.

Konsertti pidetään torstaina 6.8. Espoon tuomiokirkossa klo 22. Tuntia ennen konserttia alkaa taiteilijatapaaminen Pitäjäntuvassa.

Lisätietoja: taiteellinen johtaja Kari Tikka, puh. 050 5348 741,
tuottaja Mari Piirainen puh. 045 129 5922

Etusivu