16.04.2024

Hector esiintyy Jyväskylän Kesässä

Jyväskylän Kesän päätöskonsertissa 9. heinäkuuta nähdään yksi merkittävimmistä suomalaisista lauluntekijöistä, kun Paviljongin Encore-lavalle nousee Hector yhdessä His Powerband -yhtyeensä kanssa. Kyseessä on taiteilijan ensimmäinen vierailu Jyväskylän Kesä -festivaalilla, joka täyttää tänä vuonna 69 vuotta.

Nostalgia nyt! -nimellä kulkevassa konsertissa kuullaan Hectorin musiikkia kuudelta vuosikymmeneltä.

Hectorin ura alkoi jo teini-ikäisenä vuonna 1966, jolloin julkaistiin debyyttilevy ”Palkkasoturi”, käännösversio folk-laulajatar Buffy Sainte-Marien kansainvälisestä hitistä. Varsinaisen läpimurtonsa hän teki 1970-luvun alussa ensialbumillaan ”Nostalgia”, jota on seurannut vuosikymmeniä kestänyt hittiparaati ja lukuisat kulta- ja platinalevyt, neljä Emma-palkintoa, Juha Vainio- ja Reino Helismaa -palkinnot. Hectorille on myönnetty Pro Finlandia -kunniamitali vuonna 2008.

Oman levytuotantonsa ohella Hector on tehnyt lauluja ja sanoituksia monille suomalaisille eturivin artisteille, muun muassa Maaritille, Freeman, Katri Helenalle, Samuli Edelmannille, Kari Tapiolle, Pave Maijaselle, Arja Saijonmaalle, Kirkalle ja Pepe Willbergille. Koko kansakunnan tuntemia ja rakastamia hittejä on riittämiin, jopa niin, että Hectorin konserteissa ohjelmistoa laadittaessa ongelmaksi saattaa muodostua runsaudenpula: ”Mandoliinimies”, ”Nostalgia”, ”Olen hautausmaa”, ”Lumi teki enkelin eteiseen”, ”Herra Mirandos”, ”Asfalttiprinssi”, ”Lapsuuden loppu”, ”Ake Make Pera ja mä”, ”Laura”, ”Kuinka voit väittää”, ”Hannikaisen baari”, ”Kissojen yö”, ”Ei mittään”, ”Eurooppa”, ”Jos sä tahdot niin”, ”Juodaan viinaa”, ”Yhtenä iltana” ja kymmeniä muita. Legendan tuotanto on poikkeuksellisen valtava.

Mestarin muistelmien ensimmäinen osa ”Asfalttihippi” (OTAVA) julkaistiin vuonna 2016, ja toinen osa on tekeillä hänen mukaansa ”pikkuhiljaa”. Vielä ehtii!

Järjestyksessään 69:ttä Jyväskylän Kesä -festivaalia vietetään 3.–9.7.2024 teemalla empatia. Monitaiteiseen ohjelmistoon kuuluu mm. teatteria, konsertteja, tanssia, elokuvia, keskusteluja, kursseja ja suureen suosioon noussut puistofestivaali Puistojuhlat. Festivaalilla vieraili viimeksi yli 33 000 kävijää.

Hector & His Powerband: NOSTALGIA NYT! Kesä´24`Live

Jyväskylän Kesän päätöskonsertti tiistaina 9.7.2024 kello 18 Jyväskylän Paviljongin Encore-salissa.

Liput: 59/54 €

Liput ovat myynnissä 19.4. kello 10 alkaen Jyväskylän Kesän verkkokaupassa osoitteessa www.jyvaskylankesa.fi sekä kaikissa Lippupisteen toimipisteissä kautta maan.

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

14.05.2024

Jyväskylän Kesässä puhutaan empatiasta – Keskustelijoiden joukossa Katri Saarikivi, Oras Tynkkynen ja Lyyti

Kulttuurifestivaali Jyväskylän Kesän puheohjelma on toiminut merkittävänä herättelijänä jo kahdeksalla vuosikymmenellä. Nyt puheohjelmassa otetaan merkittävä hyppy valtakunnalliseen näkyvyyteen, kun keskustelut laajenevat seurattavaksi sekä suorana että tallenteina Yle Areenaan. Empatia-teemaisessa puheohjelmassa käsitellään asiantuntijoiden siivittämänä monilajisen empatian…

16.02.2024

Jyväskylän Kesän empatian vuodet avaavat Yona ja Jyväskylä Sinfonia

Jyväskylän Kesän teemana on vuonna 2024 empatia. Festivaali avataan vahvasti jyväskyläläisin voimin, kun Paviljongin uunituoreelle Encore-lavalle nousevat Yona ja Jyväskylä Sinfonia. Ainutlaatuisen konsertin johtaa kapellimestari Taavi Oramo. Yonan viimeisin albumijulkaisu, Uni johon herään, palkittiin viime vuonna Kriitikoiden valinta -Emmalla ja…

17.01.2024

Jyväskylän Kesän Puistojuhlissa etsitään suomiräpin pääkaupunkia

Lounaispuistossa nähdään heinäkuussa yhdeksän huippuesiintyjää Pop- ja indiemusiikkiin keskittyvä puistofestari Puistojuhlat tuo Jyväskylän Lounaispuistoon kahden päivän verran huippuartisteja. Festivaali toivottaa tervetulleeksi kaikenlaiset ja kaikenikäiset yleisöt. Puistojuhlien torstaissa esiintyvä Markus Krunegård on yksi viime vuosien rakastetuimpia…