22.03.2012

Harmonikkakisa tuo Ikaalisiin yli sata perhettä viikonloppuna

Toistasataa perhettä tulee Ikaalisiin perjantain, lauantain ja sunnuntain aikana, kun Omalla Tuvalla järjestetään valtakunnalliset lasten ja nuorten ”Minä soitan harmonikkaa” -kilpailut.

Kisojen järjestämisestä vastaa Sata-Häme Soi -festivaalin väki yhteistyössä Harmonikansoiton Opettajat ry:n kanssa.

Yli sata lasta ja nuorta perheineen tulee viettämään hyväntuulista kisaviikonloppua Ikaalisiin. Perjantaina ja lauantaina kuullaan yläkoulu- ja lukioikäisten klassispainotteista ohjelmistoa ja sunnuntai on varsinainen lasten päivä. Silloin 10-vuotiaat ja nuoremmat soittajat päästävät soittamisen ilon irti. Luvassa on monenlaista musiikkia lastenlauluista kansansävelmiin ja klassisista pikkukappaleista pieniin taiturikappaleisiin.

Kilpailun ohjelmiston pakolliset kappaleet on säveltänyt Harri Wessman.

Konsertti lauantai-iltana

Lauantaina iltaseitsemältä Omalla Tuvalla järjestetään vapaapääsyinen Juhlakonsertti, jossa esiintyjinä ovat Nuori Suomalainen Harmonikkaorkesteri ja
Valtakunnallinen Junioriharmonikkaorkesteri.

Nuori Suomalainen Harmonikkaorkesteri on palkittu kansainvälisessä orkesterikilpailussa Kroatiassa ja Valtakunnallinen Junioriharmonikkaorkesteri toi keväällä voiton kansainvälisestä kilpailusta Pärnusta. Luvassa on ohjelmistoa Brhamsista Piazzollaan ja suomalaiseen nykymusiikkiin. Kapellimestareina toimivat Janne Valkeajoki ja Ari Lehtonen.

Sata-Häme Soi järjestetään 3.-8.7.2012.

Etusivu