18.03.2013

Hangon Musiikkijuhlilla valovoimaiset taiteilijat

Neljättä kertaa järjestettävien Hangon Musiikkijuhlien esiintyjäkaarti koostuu suomalaisen musiikkielämän huippunimistä. Suomen eteläisimmällä festivaalilla esiintyvät mezzosopraano Monica Groop, jousikvartetti Meta4 ja Euroopan arvostetuimpiin jazzmuusikoihin kuuluvan trumpetisti Verneri Pohjolan kvartetti Verneri Pohjola Quartet. Kansainvälisesti menestyneimpiin muusikoihimme kuuluvat myös festivaalin avaava pianotaiteilija Antti Siirala ja päätöskonsertissa kuultava huilisti Sami Junnonen.

Kesän kantaesityksiä ovat nuorten Uuno Klami -sävellyskilpailun voittaneen Saara Lindahlin tilausteos Hangon Musiikkijuhlille sekä perulaisen Jimmy Lopezin Sami Junnoselle säveltämä soolohuiluteos Warped Symmetry. Ulkomaisena taiteilijavieraana on kotimaassaan kulttimaineeseen yltänyt japanilainen koton soittaja Tomoya Nakai.

Festivaalin teema on Rivieran valo. ”Teema yhdistää kesäisen Hangon kirkkaansinisen taivaan ja ranskalaisen impressionismin. Taiteellinen työryhmä ei kuitenkaan ole antanut teeman kahlita luovaa mielikuvitusta ja konserttiohjelma on jälleen monipuolinen. Klassisen musiikin konserttien lisäksi kuullaan esimerkiksi Johanna Juhola Trion fantasiatangoa ravintola Origon Music Barissa”,
festivaalijohtaja Milla Rantala kuvailee.

”On ilo esitellä loistava festivaaliohjelma, johon kuuluu konserttisarjan lisäksi runsaasti ilmaistapahtumia. Musiikki soi myös ravintoloissa, puutarhoissa ja taidenäyttelyissä. Korkeatasoinen ja kaikille avoin festivaali tuo sopivasti kuhinaa Suomen eteläisimmässä niemenkärjessä sijaitsevaan huvilakaupunkiin”, Rantala jatkaa.

Hangon Musiikkijuhlat järjestetään Hangon keskustassa 14.–19.7. Ohjelma julkaistaan ja lipunmyynti alkaa keskiviikkona 20. maaliskuuta. Festivaaliohjelmaan kuuluvat konserttisarja Hangon kirkossa ja kaupungintalolla, ilmaistapahtumia sisältävä HMJ Fringe sekä lapsille ja nuorille suunnattu Hangon musiikkileiri.

Hangon Musiikkijuhlat