29.01.2016

Hangon Musiikkijuhlat järjestetään jälleen 10.–15.7.

Kuudennet Hangon Musiikkijuhlat keräävät Hangon merelliseen ympäristöön klassisen musiikin ja jazzin ajankohtaisimpia artisteja. Festivaalin yhteydessä järjestettävän musiikkileirin ilmoittautuminen alkaa tänään.

Kuudennet Hangon Musiikkijuhlat järjestetään jälleen Hangossa 10.–15.7.2016. Perinteiseksi Hangon kesätapahtumaksi vakiintunut festivaali tarjoaa jälleen kuusi konserttia sisältävän kansainvälisen tason konserttisarjan, ympäri kaupunkia levittäytyviä poikkitaiteellisia HMJ Fringe -klubeja ja -ilmaistapahtumia sekä lapsille ja nuorille suunnatun Hangon musiikkileirin. Vuodesta 2009 järjestetty tapahtuma kerää yhteen soitinmusiikin ammattilaisia, harrastajia ja kuuntelijoita keskellä kauneinta kesää ja esittelee ajankohtaista taidemusiikkia ja jazzia ympäri merellistä Hankoa. Festivaalin koko ohjelma ja uudet verkkosivut julkaistaan 1.4. osoitteessa hankofestival.fi. Musiikkileirille ilmoittautuminen on nyt jo käynnissä osoitteessa http://hankofestival.fi/leiri.

Hangon Musiikkijuhlien pääkonserttisarjan ohjelma sisältää jälleen huipputason esityksiä nimekkäiltä kamari- ja taidemusiikin taiteilijoilta Suomesta ja muualta Euroopasta. Luvassa on myös tunnelmallinen jazzkonsertti maamme ykköslinjan jazzyhtyeeltä. Pääkonsertit järjestetään tuttuun tapaan Hangon kaupungintalolla ja Hangon kirkossa. Lähiruokaa ja luomua tarjoavassa ravintola Origossa kuullaan lisäksi neljänä iltana poikkitaiteellisen HMJ Fringe -klubisarjan esiintyjiä, jotka edustavat kansanmusiikin, jazzin sekä bossa novan ajankohtaisimpia artisteja.

Hangon Musiikkijuhlien ohjelmiston teeman tiivistää tänä vuonna termi “aalto”, joka kuvastaa sekä musiikin eri suuntiin kulkevaa liikettä sekä poikkeuksellisen laajaa musiikillista tarjontaa tämän vuoden ohjelmassa. “Klassiseen musiikkiin ja erityisesti jazziin kuuluu olennaisesti svengi, joka parhaimmillaan varastaa ihmisen huomion ja vie hänet aaltoilevan rytmin mukana mennessään”, kertoo Hangon Musiikkijuhlien taiteellinen johtaja Noa Nakai. “Bossa novan ja samban aallot vievät usein sivulta sivulle, jazzin kohdalla ehkä eteen ja taakse. Klassisen musiikin kohdalla nämä aallot ovat ehkä enemmän näkymättömiä, mutta silti parhaimmillaan vahvasti koettuna liikkeenä.”

Pääkonserttisarjan sekä Origossa kuultavan klubin ohella Musiikkijuhlien yhteydessä järjestetään tänä vuonna entistä monipuolisemmin Hangon kaupunkikulttuuria esitteleviä ilmaistapahtumia. “Tavoitteenamme on esitellä mahdollisimman laajasti kaunista Hankoa korkealaatuisen ja laajan ohjelman avulla”, toteaa Hangon Musiikkijuhlien toiminnanjohtaja Katariina Uusitupa. “Musiikkijuhlien pääpaino on edelleen tasokkaalla musiikilla pääkonserttisarjassa, mutta kiinnostuksemme on kääntymässä yhä enemmän siihen, miten voisimme esitellä sekä hankolaisille itselleen että Hangossa vieraileville kaupunkikulttuuria myös ruoan ja urheilun sekä kiinnostavien tilojen avulla.”

Musiikkijuhlien yhteydessä järjestetään tänä kesänä myös perinteinen lapsille ja nuorille suunnattu musiikkileiri Hangossa 10.–15.7. Musiikkileiri koostuu viulun, sellon, huilun, pianon, kitaran ja laulun yksityistunneista sekä kamarimusiikkiyhtyeiden yhteissoittotunneista. Lisäksi ohjelmassa on rentoa vapaa-ajan ohjelmaa ja musiikillisia elämyksiä Hangon Musiikkijuhlien konserteissa. Ilmoittautuminen Hangon musiikkileirille on nyt käynnissä ja jatkuu toukokuun loppuun asti. Leirille voi ilmoittautua oppilaaksi sähköisellä hakemuskaavakkeella Musiikkijuhlien nettisivuilla.

Hangon Musiikkijuhlien vuoden 2016 koko ohjelma ja uudet nettisivut julkaistaan 1.4. Musiikkijuhlien uutena toiminnanjohtajana aloitti viime marraskuussa FM, MuM Katariina Uusitupa ja tuottajana vuodenvaihteessa kulttuurituottaja Jori Hellstedt. Tapahtuman taiteellisena johtajana jatkaa perustajajäsenistöön kuuluva viulisti Noa Nakai.

http://www.hankofestival.fi/

https://www.facebook.com/HankoFestival
https://twitter.com/hankofestival
https://www.instagram.com/hankofestival/