18.08.2010

Händelin kantaesityksiä Turun musiikkijuhlilla torstaina

Torstaina 19.8. Turun konserttiyleisöä hemmotellaan ainutlaatuisella konsertilla: cembalisti Alan Curtis on löytänyt G.F. Händelin aiemmin tuntemattomia aarioita, jotka kantaesitetään Turussa! Taidemuseon Lounaskonsertissa taas esiintyy legendaarisen laulupedagogi Elisabeth Werresin mestarikurssioppilaita, joiden joukosta löytyy mm. Kansallismuseon solisteja. Iltapäivän Bachissa esiintyy kitaristilahjakkuus Juuso Nieminen.

Klo 19 Akatemiatalolle rantautuu italialainen vanhan musiikin yhtye Il Complesso Barocco johtajanaan cembalisti Alan Curtis. Vanhan musiikin guru Curtis on löytänyt ohjelmaan arkistojen kätköistä Händelin aarioita, joita ei ole tiettävästi esitetty koskaan aiemmin – luvassa on siis Händelin kantaesityksiä! Solistina kuullaan hollantilainen mezzosopraano Christianne Stotijn, joka on nuoresta iästään huolimatta voittanut useita palkintoja ja esiintynyt laajasti niin solistina kuin resitaalein. SENSATIONAL HANDEL -konsertin ohjelmassa on Georg Friedrich Händelin triosonaatit G-duuri ja g-molli sekä aarioita oopperoista Hercules, Il Pirro e Demetrio, Il Muzio Scevola ja Ariodante ja oratorioista Jephta ja Theodora.

Musiikkijuhlien mestarikursseilla opettavat tänä vuonna kitaristi Ismo Eskelinen, sellistit Samuli Peltonen ja Erkki Lahesmaa, viulisti Alexander Vinnitski ja legendaarinen laulupedagogi Elisabeth Werres. Mestarikurssioppilaat esiintyvät Taidemuseon LOUNASKONSERTEISSA tiistaista perjantaihin 17.–20.8 klo 12.30. Torstaina 19.8. esiintymisvuorossa on Werresin korkeatasoinen laululuokka, joka laulaa aarioita mm. La Traviatasta.

Suosittu ILTAPÄIVÄN BACH -sarja on tänä vuonna kitaramusiikin juhlaa. Bachin luuttuteoksia esittävät Tuomiokirkossa maanantaista perjantaihin 16.–20.8. kitaravirtuoosi Ismo Eskelinen, nuoret lahjakkuudet Juuso Nieminen ja Otto Tolonen sekä luutisti Eero Palviainen. Ismo Eskelinen pitää musiikkijuhlilla myös kitaran mestarikurssin. Kuultavat teokset ovat Johann Sebastian Bachin sarjat E-duuri, e-molli ja g-molli, Ciaccona d-molli, Preludi, Fuuga ja Allegro Es-duuri, Preludi c-molli ja Fuuga g-molli sekä Partita c-molli.

Päivän ohjelma
12.30 Taidemuseo: Lounaskonsertti * Elisabeth Werresin lauluoppilaita
17.00 Tuomiokirkko: Iltapäivän Bach * Juuso Nieminen, kitara
19.00 Akatemiatalo: Sensational Handel * Il Complesso Barocco, Alan Curtis, cembalo, Christianne Stotijn, mezzosopraano

Lipunmyynti
Lippuja konsertteihin saa Lippupalvelun myyntipisteistä kautta maan, Åbo Svenska Teaterin lippukassalta kauppakeskus Hansassa (Aurakatu 10) ma–pe klo 12–15 sekä konserttipaikoilta tuntia ennen konsertin alkua.

Turun musiikkijuhlat järjestetään 12.-20.8.2010.

http://www.tmj.fi