15.05.2012

Hällä-näyttämö peruskorjataan kesällä 2012

Tanssiteatteri MD:n kevään viimeisenä esitysiltana torstaina 24.5. nähdään Rosendahlin sisarusten Hannan ja Marin omat duetot Unensieppari ja 400 askelta. Teokset ottavat näin ponnistuksen MD:n kiertuekesään. Esitykset on kutsuttu yhteisiltaan Saksaan Ruhrfestspiele-festivaalille ja ne on mahdollista nähdä Hällä-näyttämöllä nyt vain yhden kerran. Lavalla nähdään kaksi karismaattista esiintyjäparia Mari Rosendahl ja Samuli Roininen sekä Hanna Rosendahl ja Ari Numminen. Vierailu on MD:n kolmas Ruhrfestspiele-festivaalilla, jossa on nähty aiemmin Mari Rosendahlin Rafael 2010 sekä Maitoo 2006 ja Hanna Rosendahlin Rockaby.

MD keikkailee myös lasten teoksillaan tänä kesänä Hällä-näyttämön ollessa remontissa. Tanssiva Muumilaakso nähdään Kuopio tanssii ja soi -festivaalin ohjelmistossa ma 18.6. ja interaktiivinen Taikalaatikko keikkailee mm. Alavudella, Töysässä ja Ähtärissä. Heikki Mäenpään & Muumilaakso-orkesterin sekä Tanssiteatteri MD:n yhteisesitys Kurkistuksia Tanssivaan Muumilaaksoon taas ihastuttaa kesälomalaisia niin Viikinsaaressa kuin Joensuussa Karjalan Messuilla.

Hällä-näyttämö peruskorjataan kesällä 2012. Peruskorjauksen toteuttaa ja kustantaa Tampereen kaupungin tilakeskus. Hankkeeseen on myös saatu peruskorjausavustusta Opetus- ja kulttuuriministeriöltä 100 000 €. Remontti toteutetaan kesän aikana 1.6.–31.7.2012.

Erityisesti Hällä-näyttämön peruskorjauksessa on otettu huomioon esteettömyys. Uusittujen pintojen lisäksi Hällä-näyttämö saa pyörätuolihissin pääoven portaille sekä induktiosilmukat katsomoon, aulaan ja harjoitussaliin. Peruskorjauksessa harjoitussali muuntuu pieneksi esiintymistilaksi kattoon asennettavan valokaluston ja äänentoiston myötä.

Ensimmäiset esitykset uudistuneessa tilassa ovat Tampereen Teatterikesän 6.-12.8. pääohjelmiston esityksiä. Ensimmäinen oma kotiesitys 400 askelta nähdään uudistuneella Hällä-näyttämöllä to 9.8. klo 19.00. Hällä-näyttämön avajaiset pidetään elokuun lopulla.

Hällä-näyttämöllä järjestetään myös Tanssivirtaa Tampereella -kynytanssifestivaali, seuraavan kerran 16.-21.4.2013.

Etusivu