07.04.2021

Haku Musiikin ajan kesäkursseille on alkanut

Musiikin ajan kesäkurssit 2021 on julkaistu, ja haku kursseille on alkanut huhtikuun alussa. Kaksi kesäkurssia järjestetään, koronaturvallisuudesta huolehtien ja ajankohtaisia viranomaisohjeita noudattaen.

Rebellion for Sale on Viitasaaren Kesäakatemian kursseista ensimmäinen, jolle voivat osallistua muusikoiden tai säveltäjien ohella myös muut luovien ja esittävien alojen taiteilijat, esim. tanssijat, sirkustaiteilijat, näyttelijät, käsikirjoittajat tai performanssitaiteilijat.

Nykyoopperaan ja musiikkiteatteriin erikoistunut ohjaaja Michael Höppner ja mediaa soveltavista teoksistaan tunnettu säveltäjä Brigitta Muntendorf ohjaavat työskentelyä kurssilaisten keskinäiseen vuorovaikutukseen ja yhdessä luomiseen perustuvassa poikkitaiteellisessa kurssilaboratoriossa, jossa jokainen kurssilainen voi soveltaa omaa erikoisalaansa ja laajentaa osaamistaan muiden taiteen lajien suuntaan. Kurssilla valmistellut esitykset esitetään kurssin päätteeksi.

Suomalaiset nykymusiikin huippuammattilaiset ovat opettamassa Aikamme kamarimusiikki -kurssilla. Tristero-pianotrion muusikot, pianisti Emil Holmström, viulisti Eriikka Maalismaa ja sellisti Markus Hohti, seuranaan kitaristi Petri Kumela johdattavat kurssilaiset nykymusiikin esittämisen saloihin. Kurssi sisältää soolo- ja kamarimusiikkitunteja ja päättyy loppukonserttiin.

Aiemmissa ilmoituksissa mainittu Sandeep Bhagwatin ja Catherine Millikenin kollaboratiivisen säveltämisen verkkokurssi on valitettavasti jouduttu perumaan. Viime kesälle suunniteltu moninaisuuden kuratointi -kurssi siirtyy kesälle 2022.

Kursseille ilmoittautuminen päättyy 2.5.2021. Lisätietoja löytyy Musiikin ajan verkkosivuilta www.musiikinaika.org/kurssit.

Musiikin aika järjestetään 6.-12.7.2021.