23.10.2015

Haku Kuopion ”Tanssioppilaitokset On Stage” -tapahtumaan alkaa

Kuopio Tanssii ja Soi –festivaali ja Suomen Tanssioppilaitosten liitto STOPP ry järjestävät jälleen ensi kesänä kolme Tanssioppilaitokset On Stage – iltapäivää. Kulttuuriareena 44:lla järjestettäviin tapahtumiin esiintyjiksi voivat hakea tanssioppilaitosten ryhmät niin Suomesta kuin muistakin Pohjoismaista. Kaikkiaan esiintymään valitaan hakemusten perusteella 15-18 ryhmää.

Sarjoja on kaksi:

– Taiteen perusopetuksen yleisen oppimäärän ja muiden harrastajaryhmien sarja

– Taiteen perusopetuksen laajan oppimäärän sarja.

Esityksen päätteeksi jokainen ryhmä saa palautteen asiantuntijaraadilta Jorma Uotisen johdolla. Hakuaika päättyy 15.1.2016 ja valinnoista ilmoitetaan festivaalin kotisivuilla viimeistään 31.1.2016.  Valitut ryhmät saavat festivaalilta matkustustuen.

”Lasten ja nuorten kanssa tehty työ ei mene koskaan hukkaan, he ovat tulevaisuutemme. Toivotamme myös uudet yhteistyökumppanit tervetulleiksi tähän talkoohengessä ja viidettä kertaa toteutettavaan tapahtumaan”, toteaa Jorma Uotinen, festivaalin taiteellinen johtaja.

Viime vuonna Tanssioppilaitokset On Stageen haki noin 60 lasten ja nuorten ryhmää eri puolilta Suomea sekä Norjasta ja Tanskasta. Raati valitsi 18 ryhmää esiintymään festivaalin ohjelmassa. Nyt haku avautuu jo toisen kerran myös pohjoismaisille oppilaitoksille.

www.kuopiodancefestival.fi