27.06.2022

Haapavesi folkkaa entistä ekologisemmin – Uutuuksina yöbussi ja sähköinen kimppakyytipalvelu

Tulevana torstaina käynnistyvä 33. Haapavesi Folk Music Festival on merkittävin kansan- ja maailmanmusiikin tapahtuma Pohjois-Suomessa ja samalla yksi monipuolisimmista kotimaisista musiikkitapahtumista. Folkit ja koko tapahtuma-ala katsovat nyt tulevaisuuteen, mikä näkyy useina uudistuksina.

Tänä vuonna festivaalin tavoitteena on saavuttaa Ekokompassi-ympäristösertifikaatti. Tätä varten on kehitetty muun muassa yhteiskuljetuksia. Ylivieskan ja Haapaveden välillä liikennöi koko tapahtuman ajan festivaalibussi, ja uutuutena on yöbussi Ylivieskaan palaaville. Lisäksi Euroopan kestävin kulttuuripääkaupunki -hankkeen kanssa otetaan kokeiluun sähköinen kimppakyytipalvelu.

Festivaalin tämän vuoden teemasoitin mandoliini on näyttävästi esillä sekä konserteissa että Sauli Heikkilän kirjanjulkistuksessa. Uutta ovat perjantai- ja lauantai-iltojen akustiset jamit, joissa yleisö pääsee osaksi kansanmusiikin alkujuuria, eli todellista musiikin luomaa yhteyttä.

Esiintyjäkaartissa näkyy kotimaisen musiikin monipuolisuus ja tasokkuus, ja myös kansainväliset artistit saapuvat taas muutaman vuoden tauon jälkeen Haapavedelle.

Kotimaisista esiintyjistä Tuuletar on valloittanut festivaalilavoja ympäri maailmaa. Laajaan suosioon on yltänyt myös Vildá, joka tarjoaa helteiseksi ennustettuun festivaaliviikonloppuun kylmiä väreitä Saamenmaan tunturituulien myötä. Ellinoora esittää omasta tuotannostaan folkahtavia versioita ja Litku Klemetti valloittaa kuulijansa heti ensimmäisenä iltana.

Folkkien ulkomaiset vieraat ovat todellisia kansanmusiikin legendoja. Oldtime-artisti, kaksinkertainen Grammy-ehdokas Bruce Molsky palaa Yhdysvalloista Haapavedelle monen vuoden jälkeen. Myös ruotsalainen Väsen Duo on folk-yleisölle tuttu vuosien varrelta.

Haapavesi Folk Music Festival 30.6.–2.7.2022

www.haapavesifolk.com
www.facebook.com/haapavesifolk
www.youtube.com/haapavesifolk

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

08.04.2024

35. Haapavesi Folk Music Festivalin koko ohjelma aikatauluineen on nyt julkaistu

Kotimaisen kansanmusiikin huiput täydentävät jo aiemmin julkistettujen esiintyjien monipuolista listaa. Trionsa kanssa Folkeilla esiintyvä Hilja Grönfors on tehnyt elämäntyönsä romanilaulujen kerääjänä ja tuonut yhteisönsä lauluperinteen Suomessa valtaväestön ulottuville. Ensemble Gamut! on luonut uniikin soundinsa yhdistämällä…

05.02.2024

Ohjelmajulkistuksia Haapavesi Folkilta – maailmanmusiikin tähtiä ja paikallista perinnettä

Haapavesi Folk Music Festival järjestetään tutulla paikallaan juhannuksen jälkeen, tänä kesänä jo 35. kerran 27.-29.6.2024. Kansainvälisiä artisteja festivaalille saapuu tänä vuonna Yhdysvalloista, Unkarista, Ruotsista ja Tanskasta. Kotimaiset nimet edustavat kansanmusiikin parhaimmistoa ja populaarimusiikin valinnoissa on…