27.06.2022

Haapavesi folkkaa entistä ekologisemmin – Uutuuksina yöbussi ja sähköinen kimppakyytipalvelu

Tulevana torstaina käynnistyvä 33. Haapavesi Folk Music Festival on merkittävin kansan- ja maailmanmusiikin tapahtuma Pohjois-Suomessa ja samalla yksi monipuolisimmista kotimaisista musiikkitapahtumista. Folkit ja koko tapahtuma-ala katsovat nyt tulevaisuuteen, mikä näkyy useina uudistuksina.

Tänä vuonna festivaalin tavoitteena on saavuttaa Ekokompassi-ympäristösertifikaatti. Tätä varten on kehitetty muun muassa yhteiskuljetuksia. Ylivieskan ja Haapaveden välillä liikennöi koko tapahtuman ajan festivaalibussi, ja uutuutena on yöbussi Ylivieskaan palaaville. Lisäksi Euroopan kestävin kulttuuripääkaupunki -hankkeen kanssa otetaan kokeiluun sähköinen kimppakyytipalvelu.

Festivaalin tämän vuoden teemasoitin mandoliini on näyttävästi esillä sekä konserteissa että Sauli Heikkilän kirjanjulkistuksessa. Uutta ovat perjantai- ja lauantai-iltojen akustiset jamit, joissa yleisö pääsee osaksi kansanmusiikin alkujuuria, eli todellista musiikin luomaa yhteyttä.

Esiintyjäkaartissa näkyy kotimaisen musiikin monipuolisuus ja tasokkuus, ja myös kansainväliset artistit saapuvat taas muutaman vuoden tauon jälkeen Haapavedelle.

Kotimaisista esiintyjistä Tuuletar on valloittanut festivaalilavoja ympäri maailmaa. Laajaan suosioon on yltänyt myös Vildá, joka tarjoaa helteiseksi ennustettuun festivaaliviikonloppuun kylmiä väreitä Saamenmaan tunturituulien myötä. Ellinoora esittää omasta tuotannostaan folkahtavia versioita ja Litku Klemetti valloittaa kuulijansa heti ensimmäisenä iltana.

Folkkien ulkomaiset vieraat ovat todellisia kansanmusiikin legendoja. Oldtime-artisti, kaksinkertainen Grammy-ehdokas Bruce Molsky palaa Yhdysvalloista Haapavedelle monen vuoden jälkeen. Myös ruotsalainen Väsen Duo on folk-yleisölle tuttu vuosien varrelta.

Haapavesi Folk Music Festival 30.6.–2.7.2022

www.haapavesifolk.com
www.facebook.com/haapavesifolk
www.youtube.com/haapavesifolk

Festivaalin sivuille