28.06.2021

Haapavesi Folkissa elävää musiikkia täydentävät striimit ja Folk-kansaa kyyditsee festivaalibussi

Haapavesi Folk Music Festival järjestetään livenä, täydennettynä striimeillä tämän viikon torstaista lauantaihin. Tänä vuonna festivaali organisoi myös bussikuljetusten pilottikokeilun, kun festivaalibussi liikennöi päivittäin väliä Haapavesi-Ylivieska, tähdäten noutamaan ja viemään kävijöitä suosituille junayhteyksille Ylivieskan rautatieasemalle. Aikataulut ovat Haapavesi Folkin nettisivuilla.

Festivaalibussista suunnitellaan jokavuotista käytäntöä festivaalille.

Festivaalipuistossa konsertteja kuullaan koronaturvallisuussyistä ainoastaan ulkolavoilla. Haapaveden kamariorkesteri vierailijoineen (pe) sekä Markku Lepistö & Mikko Helenius (la) esiintyvät perinteisissä kirkkokonserteissa, jotka myös  järjestetään turvallisuutta noudattaen, samoin kuin kulttuurikeskus Kirnussa järjestettävä Tanssiteatteri Tilleri Tallerin esitys Tyttömetsä.

Torstai-illan pääesiintyjäksi saapuu folk reggae -yhtye The Meänland.

Yhtye korvaa näin spontaanisti reggaeartisti Raappanan keikan, joka peruuntui viime hetkellä tuotannollisista syistä. Haaparannalta lähtöisin oleva The Meänland on niittänyt mainetta urallaan yli 10 vuoden ajan niin Suomessa kuin Pohjoismaissa, ja on erittäin suosittu live-esiintyjä, jonka keikat myydään nopeasti loppuun.

Festivaalista saa tänä vuonna maistiaisia myös kotikatsomosta perjantai-iltapäivän ilmaisohjelman striimauksen sekä laulaja Maria Mazzottan (IT) striimikonsertin myötä. Molemmat kokonaisuudet lähetetään maksutta Folkin Youtube-kanavan ja nettisivujen kautta. Vaikuttava tulkitsija Maria Mazzotta lähettää tervehdyksensä kotiseudultaan Etelä-Italian Apuliasta festivaalilauantain iltana. Festivaalipuistoon on perjantai-iltapäivänä totuttuun tapaan vapaa pääsy, ja ohjelma toteutetaan tänä vuonna yhteistyössä Oulu Folk ry:n kanssa. Päälavalla esiintyvät indie folk -yhtye HietaKettu, itse tekemäänsä suomenkielistä folk-musiikkia soittava duo MAJA sekä kolmihenkinen ukuleleyhtye The Triplet.

Festivaalin laadukkaiden konserttien joukkoon lukeutuvat Celenka-trion (to) sekä Ilkka Heinonen Trion (pe) levynjulkaisukeikat. Celenkan musiikki yhdistelee karjalaista ja suomalaista perinnettä Balkanin rytmeihin. Ilkka Heinonen Trion musiikissa taas yhdistyvät muinaiset tanssisävelmät, afroamerikkalainen rytmimusiikki ja eurooppalainen taidemusiikki. Ensimmäistä kertaa esiintyvä Haapavesi House Band on jo täydessä terässä; bändi ja sen tämän kesän tähtisolistit Diandra ja Johannes Vatjus valloittavat Haapaveden lauantain alkuillasta.

Festivaalin päättää lauantai-iltana nykykansanmusiikkiyhtye Tsuumi Sound System, jonka dynaaminen lavakarisma ja taidokas soitanta ovat keränneet suitsutusta jo vuosien ajan. Lauantaina ensimmäistä kertaa duona esiintyvät myös viulisti-laulaja Hanni Autere ja pianisti Timo Alakotila. Ohjelmisto koostuu pääosin Autereen sävellyksistä, joissa punaisena lankana kulkee viululaulu, eli yhtäaikainen viulunsoitto ja laulaminen.

Ekokompassia rakentavan Haapavesi Folkin käsiohjelma julkaistaan ensi kertaa pelkästään sähköisenä nettisivuilla.

Haapavesi Folk Music Festival 1.-3.7.2021 Folk-kurssi 28.6.-2.7.2021