07.07.2022

Haapavesi Folkin kävijämäärä ennallaan

Haapavesi Folk Music Festival järjestettiin viime viikonloppuna jo 33:tta kertaa. Tunnelma oli katossa ja kävijämäärä lähellä edellisvuoden tasoa. Pääsylippuja myytiin noin kaksi tuhatta, ja laskennallinen kävijämäärä oli jälleen yli 10 000.

Etenkin perjantai-ilta oli kiireinen, kun festivaaliyleisö tuli Folk-puistoon sankoin joukoin katsomaan muiden muassa päälavalla esiintynyttä Ellinooraa. Samanaikaisesti kansanmusiikin kirkkaimpiin tähtiin kuuluva Maija Kauhanen veti Folk-salin täyteen soolokonsertissaan.

Järjestelyt sujuivat kauttaaltaan hyvin, ja säät suosivat festivaalia. Haapavedellä folkattiin jälleen helteessä, joten myös juontajat muistuttivat yleisöä veden juonnista ja varjossa oleskelusta. Ainoa sadekuuro osui lauantai-illan loppuun. Ilta jatkui kuitenkin pian miellyttävästi, ja yleisöstä monet jäivät edelleen virallisen ohjelman jälkeen järjestettyihin jameihin.

Lauantaiaamuna Haapavesi Folk ry järjesti myös media- ja sidosryhmätapaamisen, jossa mukana olivat mm. Finland Festivals ry:n puheenjohtaja Eveliina Heinäluoma, kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Heino Vuorenmaa sekä Oulu 2026 -kulttuuripääkaupunkihankkeen vastaava tuottaja Henri Turunen. Keskustelu liikkui mielenkiintoisesti festivaalin tulevaisuusnäkymissä ja kehityskohteissa.

Haapavesi Folkilla on erinomaiset edellytykset kehittyä ja uudistua monin tavoin, ja työtä onkin tehty jo ahkerasti. Viime aikoina on panostettu etenkin tuotannon laadun terävöittämiseen ja ympäristöystävällisyyteen: Folkit ovat pian Ekokompassi-sertifioitu tapahtuma.

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

28.04.2023

Haapavesi Folk Music Festivalin koko ohjelma on nyt julkaistu!

34. Haapavesi Folk Music Festivalin koko ohjelma on nyt julkaistu! Jo julkistettujen esiintyjien lisäksi ohjelmaan on kiinnitetty niin paikallisväriä kuin kaukaisempienkin kulttuurien kaikuja. Ilkka Arola Sound Tagine yhdistää Lähi-idän vaikutteita jazz-folk-traditioon, ja saamelaisartisti Ánnámáret joikua…

06.02.2023

Haapavesi Folk Music Festival: Maailma jälleen Haapavedellä!

Haapavesi Folk Music Festival palaa poikkeusvuosien jälkeen tuttuun kansainväliseen muotoonsa. Kansan- ja maailmanmusiikkiartisteja saapuu ensi kesänä kuudesta eri maasta. Festivaali järjestetään tutulla paikallaan juhannuksen jälkeen, tänä kesänä jo 34. kerran 29.6-1.7.2023. – Kansainvälisyys on aina…