07.07.2022

Haapavesi Folkin kävijämäärä ennallaan

Haapavesi Folk Music Festival järjestettiin viime viikonloppuna jo 33:tta kertaa. Tunnelma oli katossa ja kävijämäärä lähellä edellisvuoden tasoa. Pääsylippuja myytiin noin kaksi tuhatta, ja laskennallinen kävijämäärä oli jälleen yli 10 000.

Etenkin perjantai-ilta oli kiireinen, kun festivaaliyleisö tuli Folk-puistoon sankoin joukoin katsomaan muiden muassa päälavalla esiintynyttä Ellinooraa. Samanaikaisesti kansanmusiikin kirkkaimpiin tähtiin kuuluva Maija Kauhanen veti Folk-salin täyteen soolokonsertissaan.

Järjestelyt sujuivat kauttaaltaan hyvin, ja säät suosivat festivaalia. Haapavedellä folkattiin jälleen helteessä, joten myös juontajat muistuttivat yleisöä veden juonnista ja varjossa oleskelusta. Ainoa sadekuuro osui lauantai-illan loppuun. Ilta jatkui kuitenkin pian miellyttävästi, ja yleisöstä monet jäivät edelleen virallisen ohjelman jälkeen järjestettyihin jameihin.

Lauantaiaamuna Haapavesi Folk ry järjesti myös media- ja sidosryhmätapaamisen, jossa mukana olivat mm. Finland Festivals ry:n puheenjohtaja Eveliina Heinäluoma, kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Heino Vuorenmaa sekä Oulu 2026 -kulttuuripääkaupunkihankkeen vastaava tuottaja Henri Turunen. Keskustelu liikkui mielenkiintoisesti festivaalin tulevaisuusnäkymissä ja kehityskohteissa.

Haapavesi Folkilla on erinomaiset edellytykset kehittyä ja uudistua monin tavoin, ja työtä onkin tehty jo ahkerasti. Viime aikoina on panostettu etenkin tuotannon laadun terävöittämiseen ja ympäristöystävällisyyteen: Folkit ovat pian Ekokompassi-sertifioitu tapahtuma.

Festivaalin sivuille