05.07.2023

Haapavesi Folkia vietettiin juhlatunnelmissa ja onnistuneet uudistukset ilahduttivat festivaalikansaa

Haapavesi Folk Music Festival järjestettiin 29.6.-1.7. jo 34. kertaa. Suurta kiinnostusta monipuolisessa ohjelmistossa herättivät niin suomalaiset kansanmusiikin huiput kuten Okra Playground ja Polenta kuin myös festivaalin kansainväliset artistit, joista täysiä katsomoita olivat vetämässä mm. bulgarialainen Oratnitza, englantilainen Lady Maisery ja nepalilainen Kanta dAb dAb. Suurin yleisöryntäys nähtiin lauantaina KUUMAA:n konsertin aikana, kun Folk-puisto täyttyi innokkaista faneista jo alkuillasta saadakseen idoliensa nimmarin.

Festivaalikansaa saapui muutoinkin paikalle ilahduttavia määriä kaikkiin ohjelmiin, ja yleisömäärä oli suurin sitten poikkeusvuosia edeltäneen ajan. Kävijämäärä oli yli 13000. Haapavesi Folk kuuluu kattojärjestö Finland Festivalsiin, jonka kaavaa noudattamalla kävijämäärä lasketaan.

Järjestelyt sujuivat mainiosti, ja tapahtuma sai erityiskiitosta ruokatarjonnan monipuolistamisen onnistumisesta. Tarjolla oli kattavammin vegaaniruokaa sekä muutoinkin aiempaa laajempi määrä vaihtoehtoja välipaloista tuhtiin kotiruokaan. Festivaalin ainutlaatuista tunnelmaa kehuivat jälleen niin artistit, talkoolaiset, vieraat kuin muutkin sidosryhmät. Alueen piristynyt ilme sai myös kehuja ja Folk-puisto koettiin entistä viihtyisämmäksi somistustiimin ponnistelujen ansiosta.

Haapavesi Folk Music Festival kiittää kaikkia osallisia onnistuneesta tapahtumasta ja suuntaa katseensa juhlavuoteen, sillä ensi kesänä folkataan jo 35. kerran. Taiteellisena johtajana jatkaa tulevanakin vuonna arvostettu harmonikkataiteilija Teija Niku.

Haapavesi Folk Music Festival järjestetään seuraavan keerran 27.-29.6.2024.

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

08.04.2024

35. Haapavesi Folk Music Festivalin koko ohjelma aikatauluineen on nyt julkaistu

Kotimaisen kansanmusiikin huiput täydentävät jo aiemmin julkistettujen esiintyjien monipuolista listaa. Trionsa kanssa Folkeilla esiintyvä Hilja Grönfors on tehnyt elämäntyönsä romanilaulujen kerääjänä ja tuonut yhteisönsä lauluperinteen Suomessa valtaväestön ulottuville. Ensemble Gamut! on luonut uniikin soundinsa yhdistämällä…

05.02.2024

Ohjelmajulkistuksia Haapavesi Folkilta – maailmanmusiikin tähtiä ja paikallista perinnettä

Haapavesi Folk Music Festival järjestetään tutulla paikallaan juhannuksen jälkeen, tänä kesänä jo 35. kerran 27.-29.6.2024. Kansainvälisiä artisteja festivaalille saapuu tänä vuonna Yhdysvalloista, Unkarista, Ruotsista ja Tanskasta. Kotimaiset nimet edustavat kansanmusiikin parhaimmistoa ja populaarimusiikin valinnoissa on…