22.06.2020

Haapavesi Folk palkitsi ansioituneen puheenjohtajansa Tero Palon

Haapavesi Folk ry:n hallitus on luovuttanut tunnustuspalkintonsa, Pasitoopin, yhdistyksen puheenjohtajalle Tero Palolle.  Haapavesi Folk ry jakaa Pasitoopi-tunnustuksen vuosittain yhdelle tai useammalle henkilölle tai yhteisölle haapavetisen musiikkityön eteen tehdystä pitkäjänteisestä työstä tai tiiviistä yhteistyöstä festivaalin kanssa.

Pasitoopi on jaettu vuodesta 1999 alkaen.

Tero Palo on ollut mukana Haapavesi Folk Music Festivalin järjestelyissä jo 1990-luvun alkupuolelta lähtien. Omien sanojensa mukaan hän on tehnyt Folkeilla kaikkea muuta paitsi soittanut tai laulanut. –Folkeilla mukana olo on ollut mielenkiintoista ja palkitsevaa, Palo sanoo. – Mukana on niin hyvä porukka, että tätä jaksaa jatkaa vuosi toisensa jälkeen.  Voi sanoa, että ”Folk-henki” niin järjestäjien, artistien kuin yleisönkin kesken on festivaalin kantava voima.

Palo on ahertanut tapahtuman talkoolaisena yli 20 vuotta. Haapavesi Folk ry:n puheenjohtajana hän on toiminut 1998-2000 sekä 2015 vuodesta lähtien edelleen ja toiminnanjohtajana 2001-2002. Vuosikymmenten pitkäjänteinen toiminta johti nyt palkitsemiseen. Tunnustus tuli Palolle silti yllätyksenä, varsinkin kun tänä kesänä ei pandemiarajoitusten takia voitu järjestää festivaaliakaan.

-Tunnustuksen saaja ehdittiin päättää jo ennen pandemiatilannetta, kertoo toiminnanjohtaja Pirjo Karjalainen. – Mietinnässä oli siirtää Pasitoopin jako ensi kesän festivaalille, mutta päätettiin sittenkin luovuttaa palkinto nyt hallituksen kokouksessa. Yhdistyshän kuitenkin toimii ympärivuotisesti ja näin saatiin järjestettyä luovutustilaisuus Terolle täytenä yllätyksenä – festivaalien aikana tämä tuskin olisi onnistunutkaan!

Haapavesi Folk ry on voittoa tavoittelematon yhdistys, jonka päätapahtuma on vuosittain järjestettävä kansainvälinen Haapavesi Folk Music Festival. Festivaali järjestetään 1.-3.7.2021 jo 32.kerran. Sitä edeltää 34. kertaa järjestettävä Folk-kurssi, joka liittyy olennaisesti festivaaliin.

www.facebook.com/haapavesifolk

www.haapavesifolk.com