03.07.2023

Haapavesi Folk Music Festivalin tulevaisuus rakentuu yhteistyöllä – Oulu2026-vuoteen valmistautuminen on jo käynnissä

Jokakesäinen Haapavesi Folk Music Festival käynnistyi torstaina 29.6.2023. Festivaali aloitettiin jo toista vuotta putkeen keskustelutilaisuudella, jossa käytiin tänä vuonna monipuolista keskustelua erilaisista taloudellisista, sosiaalisista ja yhteisöllisistä pääomista, joita kulttuuri- ja taidetapahtumat paitsi tarvitsevat toteutuakseen, myös tuottavat alueelleen.

Keskusteluun osallistuivat Haapavesi Folk ry:n toimijoiden ja Haapaveden kaupungin luottamushenkilöiden lisäksi KULTA ry:n pääsihteeri Rosa Meriläinen, Oulun kulttuurisäätiön toimitusjohtaja Piia Rantala-Korhonen, Haapaveden kaupunginjohtaja Kimmo Hinno ja Suomenselän Osuuspankin toimitusjohtaja Mika Korkia-aho.

Keskustelun aikana konkretisoitui yhteinen ymmärrys siitä, että on kaikille haapavetisille toimijoille eduksi rakentaa yhteistyöllä ja pitkäjänteisesti Haapaveden kaupungin mainetta matkailu- ja tapahtumakohteena. Yhtä mieltä oltiin myös siitä, että Haapavesi Folk on tunnetuin haapavetinen tapahtuma, joka on merkittävä vetovoimatekijä koko kaupungille.

”Saamme parhaan potentiaalin irti joka kesä Haapavesi Folk Music Festivalin ympärille rakentuvasta tapahtumaviikon näkyvyydestä ja hypestä, kun rakennamme haapavetistä festivaaliviikon ohjelmaa yhdessä ideoiden ja isolla toimijoiden verkostolla. Meillä on paljon potentiaalia kehittää esimerkiksi festivaaliviikon oheispalveluita ja -tapahtumia sekä festivaalin aikaista majoitustoimintaa”, summaa keskustelun aikana syntyneitä ideoita Haapavesi Folk ry:n hallituksen puheenjohtaja Mari Rytky.

Yhteistyön tekemisen merkitystä painotettiin myös festivaalin taloudellisia reunaehtoja koskevissa puheenvuoroissa. Alati kiristyvässä kulttuuri- ja taidealan kansallisessa rahoitustilanteessa tapahtumajärjestäjien on välttämätöntä tehdä yhteistyötä pysyäkseen elävinä ja kannattavina.

”Mitä paremmin osaamme kertoa haapavetisestä osaamisesta ja kulttuuritarjonnasta maailmalle, sitä mielenkiintoisempia yhteistyökumppaneita olemme niin kansallisille kuin kansainvälisille toimijoille. Oulu2026-kulttuuripääkaupunkivuoteen valmistautuessa meillä on mahdollisuus solmia kansainvälisiä yhteistyökumppanuuksia sekä kehittää hankerahoituksen keinoin taloudellisia valmiuksiamme pitää Haapavesi ja Haapavesi Folk Music Festival elinvoimaisena myös tulevaisuudessa”, kiteyttää Haapavesi Folk ry:n toiminnanjohtaja Salla Ahvenjärvi.

Haapaveden kaupunki ja Haapavesi Folk Music Festival ovat mukana Oulu2026-hankkeessa ja sen toteutusalueella, johon kuuluu Oulun lisäksi 38 kaupunkia ja kuntaa Kainuusta, Pohjois-Pohjanmaalta ja Lapista.

Seuraa festivaalin kuulumisia myös somessa:

www.instagram.com/haapavesifolk

www.facebook.com/haapavesifolk

www.haapavesifolk.com

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

05.07.2023

Haapavesi Folkia vietettiin juhlatunnelmissa ja onnistuneet uudistukset ilahduttivat festivaalikansaa

Haapavesi Folk Music Festival järjestettiin 29.6.-1.7. jo 34. kertaa. Suurta kiinnostusta monipuolisessa ohjelmistossa herättivät niin suomalaiset kansanmusiikin huiput kuten Okra Playground ja Polenta kuin myös festivaalin kansainväliset artistit, joista täysiä katsomoita olivat vetämässä mm. bulgarialainen…