28.04.2023

Haapavesi Folk Music Festivalin koko ohjelma on nyt julkaistu!

34. Haapavesi Folk Music Festivalin koko ohjelma on nyt julkaistu! Jo julkistettujen esiintyjien lisäksi ohjelmaan on kiinnitetty niin paikallisväriä kuin kaukaisempienkin kulttuurien kaikuja.

Ilkka Arola Sound Tagine yhdistää Lähi-idän vaikutteita jazz-folk-traditioon, ja saamelaisartisti Ánnámáret joikua muinaisen jouhikon ja live-elektroniikan soundimaailmaan. Tänä kesänä artisteja on peräti yhdeksästä maasta, kun esiintyjäkaartiin liittyvät Kalajoella vaikuttava Ukrainalainen kuoro Harmonia ja kontratenori Charles Barbier Sveitsistä. Haapavedeltä kotoisin oleva Hanna Hush esiintyy ensi kertaa Folkeilla rootsmusiikin eri tyylejä tuoreella otteella yhdistelevän yhtyeensä kanssa.

Tänä vuonna päälavan edessä pistetään todellakin jalalla koreasti, sillä konserttiensa lisäksi erilliset tanssituokiot vetävät sekä italialainen Maestrale että Pohjois-Pohjanmaan oma viuluvetoinen Rällä. Viulun sävelin Folk-kansaa viihdyttävät myös mm. väkevänä laulaja tunnetun Päivi Hirvosen trio ja pelimannisävelmiin uutta energiaa puhaltava Polenta.

Lauantain Lastenpäivässä, koko perheen kesän kohokohdassa, on teemana eläimellistä menoa.

Perjantai- ja lauantai-iltoina nautitaan toistamiseen akustisten kansanmusiikkijamien riemusta!

Haapavesi Folk Music Festival 29.6-1.7.2023

Folk-kurssit 26.-30.6.2023

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

08.04.2024

35. Haapavesi Folk Music Festivalin koko ohjelma aikatauluineen on nyt julkaistu

Kotimaisen kansanmusiikin huiput täydentävät jo aiemmin julkistettujen esiintyjien monipuolista listaa. Trionsa kanssa Folkeilla esiintyvä Hilja Grönfors on tehnyt elämäntyönsä romanilaulujen kerääjänä ja tuonut yhteisönsä lauluperinteen Suomessa valtaväestön ulottuville. Ensemble Gamut! on luonut uniikin soundinsa yhdistämällä…

05.02.2024

Ohjelmajulkistuksia Haapavesi Folkilta – maailmanmusiikin tähtiä ja paikallista perinnettä

Haapavesi Folk Music Festival järjestetään tutulla paikallaan juhannuksen jälkeen, tänä kesänä jo 35. kerran 27.-29.6.2024. Kansainvälisiä artisteja festivaalille saapuu tänä vuonna Yhdysvalloista, Unkarista, Ruotsista ja Tanskasta. Kotimaiset nimet edustavat kansanmusiikin parhaimmistoa ja populaarimusiikin valinnoissa on…