02.07.2024

Haapavesi Folk Music Festivalin juhlavuotta vietettiin tunnelma korkealla!

Haapavesi Folk saavutti jälleen uuden virstanpylvään pitkällä polullaan, sillä 27.-29.6.2024 vietettiin jo 35. Folkit. Juhlavuoden yleisömäärä oli runsas ja lähellä vuoden 2023 kävijäennätystä. Festivaali käyttää yleisömäärän arvioinnissa Finland Festivalsin laskentakaavaa, jonka mukainen kävijämäärä oli yli 13000. Lipun ostaneen yleisön lisäksi tapahtumaan saapui paljon kutsuvieraita, mediaa ja musiikkialan edustajia niin Suomesta kuin ulkomailta.

”Yleisömäärä jakautui eri esityksiin tasaisesti, mikä kuuluukin tavoitteisiimme ja oli erittäin tervetullut ilmiö. Upeissa esiintyjissämme nimittäin oli epäilemättä paljon suurelle yleisölle vielä tuntemattomampiakin nimiä”, toteaa toiminnanjohtaja Salla Ahvenjärvi.

Festivaalin vilkkain päivä oli lauantai, ja täysiä katsomoita vetivät muun muassa Päälavan viimeiset esiintyjät Tuure Kilpeläinen sekä festivaalin valloittavalla energialla päättänyt unkarilainen bigband Góbé. Aurinkoiset säät olivat suotuisat festivaalille ja lauantain Lastenpäivään povattu ukkoskuurokin väisti lopulta tapahtumapaikan.

”Esiintymispaikkoihin tehtiin Lastenpäivänä varotoimenpiteenä viime hetken muutoksia, ja lastenkonsertit sisätiloissa Salissa koettiin toimivaksi kokonaisuudeksi niin tunnelman kuin akustiikankin puolesta”, kertoo taiteellinen johtaja Teija Niku.

Tämän kesän ulkomaiset artistit saapuivat Yhdysvalloista, Unkarista, Ruotsista, Tanskasta ja Tansaniasta. Festivaalin entistä vilkkaampaa basaarialuetta kiiteltiin ja ravintolamyynti sujui tuottoisasti.

Talkoolaisia tapahtumassa oli jälleen noin 200, ja tänä kesänä tehtäviin hakeutui ennätysmäisen paljon uusia vapaaehtoisia.

Onnistuneen tapahtuman jälkeen katseet kääntyvät jo ensi vuoteen ja muutenkin tulevaan. Parin vuoden päässä häämöttää jälleen juhlavuosi eli Oulun Euroopan kulttuuripääkaupunkivuosi 2026, jonka osana myös Haapaveden kaupunki on ja jonka Euroopan valokeila -ohjelmalinjan tapahtumiin Haapavesi Folk Music Festival kuuluu.

Festivaalin sivuille