29.06.2015

Haapavesi Folk Music Festival saavutti kävijätavoitteensa

Viikonloppuna 27. kerran järjestetty Haapavesi Folk Music Festival saavutti 11 000 kävijää, jotka saivat nauttia festivaalin tunnelmista laajalla skaalalla: Finlandia-hymniä laulettiin kirkossa kyyneleet silmissä Haapaveden kamariorkesterin säestyksellä ja Folksalissa tanssittiin raivokkaasti Pekko Käpin jouhikon ja Riston elektronisten ääninäytteiden tahtiin.   Verneri Pohjolan viileät jazzrytmit lumosivat kuulijat ja Haapaveden oma Justimus villitsi kaikenikäisiä perjantai-iltapäivän ohjelmassa. Haapavesi-teemalla nimetty iltapäivä oli ohjelmistossa ensimmäistä kertaa ja yleisö otti sen heti omakseen.

Ohjelmaan sisältyi päivätansseja ja haapavetisten tai haapavetislähtöisten muusikoiden esiintymisiä. Myös Suomen suurimmaksi pelimanniorkesteriksi mainittu Orivesi All Stars tanssitti kansaa iltapäivän tunteina. Koko festivaalilla eri esiintyjiä ja esiintyjäryhmiä oli yli 60 neljällä eri lavalla sekä kirkossa.

Haapavesi Folk on aina yllätyksiä täynnä: tuttua ja turvallista, uutta ja ennenkuulumatonta. Ennakoimattomuus syntyy artistikattauksen monipuolisuudesta. Tellu Turkan liikkuva kuoroteos Lauluja maan ja taivaan välillä sekä Kimmo Pohjosen ja Ismo Alangon pohjonen alanko tarjosivat kuulijoille unohtumattomia elämyksiä Lauantain lastenpäivä kerää vuosi vuodelta enemmän kävijöitä.

Lastenpäivä on festivaali festivaalin sisällä oheisohjelmineen ja aktiviteetteineen aikuisia unohtamatta. Viikonlopun festivaali päättyi lauantaina riemukkaasti perinteiseen yhteistanssiin lavan edessä Helsinki-Cotonou Ensamblen rentojen rytmin tahdissa.

 

www.haapavesifolk.com

www.facebook.com/haapavesifolk

www.youtube.com/haapavesifolk

folkteestravel.tumblr.com