06.02.2023

Haapavesi Folk Music Festival: Maailma jälleen Haapavedellä!

Haapavesi Folk Music Festival palaa poikkeusvuosien jälkeen tuttuun kansainväliseen muotoonsa. Kansan- ja maailmanmusiikkiartisteja saapuu ensi kesänä kuudesta eri maasta. Festivaali järjestetään tutulla paikallaan juhannuksen jälkeen, tänä kesänä jo 34. kerran 29.6-1.7.2023.

– Kansainvälisyys on aina ollut Folkkien vetovoima ja on hienoa, että tämä perinne pääsee taas jatkumaan, riemuitsee taiteellinen johtaja Teija Niku.

Yhdysvalloista festivaalille saapuu uutta ja perinteistä juurimusiikkia esittävä The Horsenecks ja Iso-Britanniasta lumoavan harmoninen vokaalitrio Lady Maisery. Italian tunnetuimpiin vähärivisten haitarien soittajiin kuuluva Filippo Gambetta tuo Haapavedelle Maestrale-trionsa, ja Suomelle lopullisesti sydämensä menettänyt, Pohjois-Pohjanmaalle asumaan asettunut Portugalin fado-tähti Liana esiintyy jälleen Folkeilla. Festivaalin kaukaisimpiin vieraisiin lukeutuu Nepalista asti saapuva Kant dAb dAb, joka fuusioi musiikissaan niin etnisiä, perinteisiä kuin klassisiakin vaikutteita. MOST – The Bridge for Balkan Music – hanke tuottaa festivaalille bulgarialaisen etnobass-yhtye Oratnitzan.

Ulkomaisten artistien rinnalla festivaalilla kuullaan tietenkin myös kotimaisen kansanmusiikin huippuja, joihin lukeutuvat mm. urallaan hurjassa nosteessa oleva Vilma Jää, vastustamaton viuluperinteen uudistaja Polenta ja elektrofolk-yhtye Okra Playground. Haapavesi House Bandin solistiksi nousee tänä vuonna 40-vuotistaiteilijajuhlaansa viettävä näyttelijä-laulaja Susanna Haavisto. Populaarimman musiikin ystäviä ilahduttavat juuri Emma-gaalassa Vuoden yhtyeenä palkittu, myös UMK:ssa kisaava KUUMAA sekä Idols-läpimurrostaan tunnettu Katri Ylander. Taiteilija Jarkko Martikainen esiintyy tällä kertaa intiimisti soolona ja pitkän tauon jälkeen lavalla nähdään myös kantrimusiikin legenda Hoedown.

Maksuttoman perjantai-iltapäivän uutuutena nautitaan konserttien lisäksi yhteislaulun ilosta, luvassa on kansanlauluja ja muita ikivihreitä. Lastenpäivä ilahduttaa hauskalla ohjelmallaan niin pieniä kuin suuriakin ja sen pääesiintyjänä kuullaan Ammuu!- orkesteria. Suurta suosiota nauttivalla Juha Hurmeen ja Tomi Alatalon Älykkään kirjallisen huumorin peruskurssilla perehdytään tällä kertaa Timo K. Mukan tuotantoon.
Haapaveden kamariorkesteri useine vierailijoineen esiintyy perinteiseen tapaan kirkossa perjantai-iltana. Kamariorkesterin Sibelius-teema jatkuu 7. sinfonialla ja ohjelmistossa on myös Wagnerin Parsifal-oopperan alkusoitto. Mukana on myös Ylioppilaskunnan Laulajien kuoro Kesääni.

Jo 36. kerran järjestettävien Folk-kurssien kurssien kirjo on jälleen häkellyttävän monipuolinen. Opettajina toimii tuttuun tapaan sekä suomalaisia että ulkomaisia tähtimuusikoita, jotka nousevat viikon päätteeksi esiintymään festivaalin lavoille.

– Olemme iloisia, kun saamme katsoa jälleen vahvasti tulevaan yhdessä. Kesällä näkyy, että Oulu2026-kulttuuripääkaupunkivuotta kohti mennään lujaa vauhtia jo meilläkin, olemmehan yksi maakunnan virallisista kärkitapahtumista koko suurhankkeessa, toteaa toiminnanjohtaja Salla Ahvenjärvi.

Koko ohjelma ja festivaaliaikataulu julkistetaan huhtikuussa.

 Haapavesi Folk Music Festival 29.6.-1.7.2023
Folk-kurssit 26.-30.6.2023

www.haapavesifolk.com
www.facebook.com/haapavesifolk
www.youtube.com/haapavesifolk

 

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

08.04.2024

35. Haapavesi Folk Music Festivalin koko ohjelma aikatauluineen on nyt julkaistu

Kotimaisen kansanmusiikin huiput täydentävät jo aiemmin julkistettujen esiintyjien monipuolista listaa. Trionsa kanssa Folkeilla esiintyvä Hilja Grönfors on tehnyt elämäntyönsä romanilaulujen kerääjänä ja tuonut yhteisönsä lauluperinteen Suomessa valtaväestön ulottuville. Ensemble Gamut! on luonut uniikin soundinsa yhdistämällä…

05.02.2024

Ohjelmajulkistuksia Haapavesi Folkilta – maailmanmusiikin tähtiä ja paikallista perinnettä

Haapavesi Folk Music Festival järjestetään tutulla paikallaan juhannuksen jälkeen, tänä kesänä jo 35. kerran 27.-29.6.2024. Kansainvälisiä artisteja festivaalille saapuu tänä vuonna Yhdysvalloista, Unkarista, Ruotsista ja Tanskasta. Kotimaiset nimet edustavat kansanmusiikin parhaimmistoa ja populaarimusiikin valinnoissa on…