27.06.2011

Haapavesi Folk Music Festival käynnistyy professori Reznikoffin ja Mariskan sulosoinnuilla

Haapavesi Folk Music Festival 2011 käynnistyy jo keskiviikkoiltana Haapaveden kirkossa klo 20. Tuolloin päästän nauttimaan ranskalaisen harmonisen laulun taitajan, Iegor Reznikoffin, konsertista. Reznikoff (s.
1938) on ranskalainen harmonisen laulun uranuurtajana tunnettu opettaja ja tutkija. Hän on toiminut antiikin taiteen professorina Pariisin X Nanterre -yliopistossa erikoisalanaan antiikin kristillinen laulu. Reznikoff on perehtynyt erityisesti antiikin traditioihin, gregoriaaniseen lauluun ja pyhään taiteeseen. Hän on kiinnostunut myös vanhasta suomalaisesta suullisesta traditiosta ja Kalevalasta. Reznikoff on opettanut 1970-luvulta asti äänen luonnollista käyttöä, harmonista laulua ja ääniterapiaa.

Festivaali jatkuu torstain kirkkokonsertilla aiemmin ilmoitetusta kellonajasta poiketen klo 20. Illan kamarikonsertissa kuullaan Šostakovitšin ja Chaussonin musiikkia Haapaveden Kamariorkesterin soittajiston ja pianisti Kiril Koslovskyn esittämänä. Tostai-ilta jatkuu Folk-puistossa muun muassa Mariskan ja Pahat Sudet –orkesterin säestyksellä.

Haapavesi Folk Music Festival järjestetään 27.6.-3.7.2011.

http://www.haapavesifolk.com